cselgáncs

2019.09.26. 07:00

Öt érmet szereztek a KJC-KeSI sportolói

Kilencvenhárom egyesület 776 versenyzője lépett tatamira a hétvégi kétnapos utánpótlás Atom-kupán. A 38. alkalommal rendezett paksi viadalon – melyen Köves László emléke előtt is tisztelegtek – hat ország sportolói mérték össze tudásukat.

Borbély Károly

Major Ádám (a jobb szélen) a serdülők között lett bronzérmes

A versenyen öt korcsoportban rendeztek küzdelmeket, a diák C-korcsoportosok a Magyar Kupa érmeiért, a többiek pedig országos rangsorversenyen szerepelhettek.

A küzdelmeket a Ceglédi VSE dzsudokái zárták a legsikerebben, hét arany-, öt ezüst- és öt bronzéremmel zártak az éremtáblázat élén. Második lett a Ledényi Judo Team (6, 4, 4), harmadik az újvidéki Novosadski Judo Cub (6, 3, 5), negyedik a BHSE (5, 1, 6), ötödik a DVTK (4, 3, 5), a hatodik pedig a Diósd (4, 0, 2). A legkisebbek Magyar Kupáját Ledényi Levente tanítványai vihették haza.

A Kecskeméti JC-KeSI versenyzői öt éremmel és négy ötödik hellyel zárták a viadalt. A dobogó második fokára állhatott Szabó-Győrfy Zalán (38 kg) és Szendrővári Zsombor (54 kg), bronzérmet szerzett Major Gábor (39 kg), Major Ádám (81 kg) és Zsadányi Zsolt (73 kg), míg korcsoportjában ötödik lett Falusi Péter (32 kg), Székedi Igor (55 kg), Juhász Máté (49 kg) és Major Ádám (81 kg)

– Megdolgoztak sikereikért tanítványaink, hiszen a két napos versenyen óriási mezőny indultak mindegyik súlycsoportban. Nagy erőpróba volt számukra, A viadal hosszú idejét és a terhelés mértékét nézve nagy erőpróba volt számukra a paksi megméretés – mondta Nagysolymosi Sándor vezetőedző, aki Nagysolymosi Tiborral és Cseh Márkkal készítette fel a fiatalokat.

Major Ádám (a jobb szélen) a serdülők között lett bronzérmes

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában