boza pál

2018.10.03. 14:00

Beteg gyerekek táboroztatására gyűjt a maratoni futással

Élete második maratonjára készül egy kecskeméti székhelyű cég ügyvezetője. Boza Pál számára azonban most nem az időeredmény a legfontosabb, hanem hogy adománygyűjtése révén segíteni tudja a sérült gyerekeket fogadó Bátor Tábort.

Hraskó István

Boza Pál

A most 39 éves közgazdász 2016-ban futotta le első alkalommal a maratont 4 óra 17 perces idővel. Mivel közben a térde pokolian fájt, elhatározta, hogy többet nem indul ilyen hosszú távon. Csakhogy kollégái tudják, milyen lelkes futó, és tavaly karácsonykor ajándékként-meglepetésként benevezték az idei, október 7-ei budapesti maratonra, mégpedig jótékonysági, adománygyűjtő résztvevőnek.

– Erre nem mondhattam nemet, hiszen kollégáimtól óriási motivációt kaptam, hogy újra belevágjak a felkészülésbe. Na és az is motoszkált bennem, hogy vajon meg tudom-e javítani az időmet – mondta Pali.

A cégvezető azt a célt tűzte ki maga elé, hogy egy kisebb kampánnyal 1 millió forintot összegyűjt a Hatvanban működő Bátor Tábor részére. Ez több mint tizenöt éve nyújt élményterápiás programokat súlyosan beteg, daganatos gyerekek és családtagjaik számára. A tábornak köszönhetően évente közel ezer kisbeteg ül fel az óriáshintára, lovagol elengedett kézzel, tanulja meg a tábortáncot és a bátorkodás csínját-bínját – ezáltal pedig erősödhet az önbizalma és a gyógyulásba vetett hite.

– A táborban a gyerekek olyan élményekkel gazdagodnak, amire máshol a betegségük miatt nem lenne lehetőségük. Az ő mindennapjaik fájdalommal és megpróbáltatásokkal van teli. Pedig a boldog gyerekkor mindenkinek jár – mondja Pali, aki egyébként éppen novemberre várja feleségével első gyermeküket, így különösen mélyen foglalkoztatja a kisbetegek sorsa.

– Aki engem támogat, a Bátor Tábort támogatja, mert ez nem rólam szól, hanem a jó emberek összefogásáról. Arról, hogy törődünk egymással, és hogy a beteg gyerekek végre egyszerűen csak gyerekek lehessenek – teszi hozzá.

Boza Pál

Az adománygyűjtés a https://elmenykulonitmeny.hu/jotekony-sportolo/boza-pal/ linkről egyszerűen elérhető. Minden segítség számít, a felajánlott összeg pedig tetszőleges lehet, és közvetlenül a Bátor Táborhoz érkezik meg. Eddig közel 700 ezer forint jött össze, sokan utaltak külföldről is, hiszen Pali sokáig tanult például Franciaországban. Most már közel jár ahhoz, hogy kezdeményezése beérjen a célba – és akkor már csak neki kell lefutnia a maratont. De a végigvitt jó ügy biztos rengeteg erőt fog adni neki a 42 kilométer alatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában