vízilabda

2018.02.16. 15:36

Gálázott a válogatott Kecskeméten

A Grúzia elleni nyitány igazából egy kiadós edzéssel ért fel a magyar férfi vízilabda-válogatott számára, amely bár az utolsó negyedet elveszítette, de így is 16–5-ös győzelmet aratott Grúzia fölött a csütörtöktől vasárnapig tartó kecskeméti Európa-kupa selejtező első mérkőzésén a nem túl nagy számú, ám annál hálásabb közönség előtt.

Vincze Miklós

Magyarország–Grúzia 16–5 (6–0, 4–1, 5–1, 1–3)

Kecskemét, 200 néző. Vezette: Haentschel (német), Dalli (máltai)

Magyarország: Nagy V. – Bátori, Erdélyi 2, Jansik D. MEZEI 2, Zalánki 2, Salamon 1. Csere: Vogel S. – MANHERCZ K. 4, Angyal 1, Kovács Gergő 1, JANSIK SZ. 3, Bedő. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás

Grúzia: Tsrepulia – Jelaca 1, Imnaisvilli, Rurua 1, Bitadze 1, Meskhi, Kavtaradze. Csere: Gegelasvili, Csikvinidze, Subladze 1, Magraakvelidze, Baghaturia 1. Szövetségi kapitány: Revaz Csomakidze

Gól – emberelőnyből: 3/2, ill. 5/3, gól – ötméteresből: 3/3, ill. nulla

Märcz Tamás: – Jól el tudtunk lépni az elején, pedig az is benne volt a pakliban, hogy egy-két negyedig tartja velünk a lépést a grúz csapat. Ennek örülök, lendületes és jó volt a játékunk. Az utolsó negyedben kevésbé ugyanakkor kevésbé rendezetté vált. Olyan elemet kértem, amelyet keveset gyakoroltunk, agresszívebb, szoros védekezést. Úgy gondoltam, most megengedhetjük magunknak, hogy bevessük, de kell még rajta dolgoznunk. Összességében viszont nem vagyok elégedetlen.

A nap másik mérkőzésén:

Románia–Franciaország 7–4 (2–1, 2–0, 1–1, 2–2)

Spanyolország szabadnapos volt. A magyar csapat további programja:

Péntek, 20 óra, Magyarország–Románia;

Szombat, 20 óra, Magyarország–Spanyolország;

Vasárnap, 11 óra 30: Magyarország–Franciaország.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában