Költészet napi rendezvény

2024.04.10. 18:54

Csütörtökön tartják meg a Nagy Versmondást Kecskemét főterén

Kecskeméten a Versmondók találkozója felvezető rendezvénye idén is a Nagy Versmondás lesz. A 39. Kecskeméti Tavaszi Fesztivál rendezvényeként a Hírös Agóra és a Kecskeméti Drámapedagógiai Műhely immár 12. alkalommal hívja életre a költészet napi rendezvényt. Az irodalombarát diákokat és felnőtteket csütörtökön 14 órára várják a városháza elé. A közös versmondás erejének és élményének átadása mind az iskoláskorú gyermekek, mind a családok, mind a szép-korúak részére egy különleges élmény.

Sebestyén Hajnalka

A Nagy Versmondás célja, hogy felhívja a figyelmet a költészet értékeire. Idén Kányádi Sándor születésének 95. évfordulójához kapcsolódva a költő verseit és a Kecskeméthez kötődő Weöres Sándor és Buda Ferenc egy-egy versét állítják a középpontba.

versmondás, program, irodalom
A fotó egy korábbi eseményen készült
Fotó: Bús Csaba / archív-felvétel

A rendezvényt Krucsó Rita bábszínész koordinálja. Az esemény hangulatát emeli a Kodály Iskola Antanténusz Gyermekkara, Szegedi Ildikó karnaggyal.

A Nagy Versmondás a belépő a 28. Versmondók Találkozójához. A rendezvény kapcsolódik a „Regösök húrján” országos vers- és prózamondóversenyhez. A megvalósítását személyes jelenléttel, játékos irodalmi délutánok formájában tartják meg a következő hetekben. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!