Kecskeméti Tavaszi Fesztivál

2024.03.19. 07:00

Teltházas volt a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar Koncertje – galériával, videóval

Március 18-án 19:00-tól adott koncertet a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar a Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központban, a zenekedvelők pedig maguk is becsatlakozhattak az előadásba.

Orosz Fanni Flóra

A Kecskeméti Tavaszi Fesztivál bővelkedik komolyzenei koncertekben, március 18-án, hétfőn 19 órakor a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar grandiózus koncertjét, a "Grieg: Peer Gynt"-t hallhatta a közönség a Hírös Agóra színháztermében. Edvard Grieg több mint húsz tételnyi zenét komponált Henrik Ibsen drámájához. A kísérőzene tételeiből később két hangversenyszvitet is összeállított, melyek napjainkban is gyakran hallhatók koncertpódiumon. A kísérőzene olyan közismert tételei szerepelnek bennük, mint az „Anitra tánca”, „Solvejg dala”, vagy „A hegyi király csarnokában”.  

zenekar, Kecskeméti Szimfonikus Zenekar, koncert,
A Kecskeméti Szimfonikus Zenekar lépett fel a Hirös Agórában
Fotó: Bús Csaba

A Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ fenntartásában működő Kecskeméti Szimfonikus Zenekar Bács-Kiskun vármegye egyetlen szimfonikus együtteseként fontos szerepet tölt be Kecskemét és a régió kulturális életében. Az együttes 1966-óta állandó és népszerű résztvevője a „hírös” város fesztiváljainak, jeles alkalmainak; Kodály Zoltán műveinek avatott megszólaltatója. 

Vezényel: Kocsár Balázs  

Szólista: Kriszta Kinga 

Narrátor: Kovács J. István 

A cikkben szereplő videó megtalálható a Baon.hu Youtube-csatornáján is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!