Bálint Vilmos

2024.03.15. 10:04

Izsáki fotóművész tárlata nyílt meg az ünnep előestjén – galériával

Bálint Vilmos kiállítása nyílt meg péntek este az izsáki művelődési házban. A tárlatot dr. Bozóky Imre polgármester nyitotta meg, míg Tetézi Lajos korábbi művelődésiház-igazgató pedig méltatta a bemutatott képeket. A város elöljárója arra hívta fel a figyelmet, hogy Izsák művésze több tucat kiállításon mutatta be az alkotásait az évtizedek során.

Barta Zsolt

Hogy melyik a jó kép? – tette fel a kérdést a település első embere. Ez olyan kérdés mint az, melyik is a jó bor? Nyilván az, amelyik ízlik. Így vagyunk Bálint Vilmos képeivel is. Az a jó alkotás, amely megnevettet vagy akár elszomorítja az embert, azaz érzelmeket vált ki. 

A polgármestertől Tetézi Lajos, a művelődési ház korábbi igazgatója vette át a szót. Hangsúlyozta, hogy ő több mint hetven éve ismeri Bálint Vilmost, figyelemmel kísérte a szakmai pályafutását. Harminc éven át az Izsáki Hírek fotósa is volt. 

kiállítás, fotóművész, tárlat
Dr. Bozóky Imre és Bálint Vilmos egy fotó előtt
Fotó: Barta Zsolt

Mint mondta együtt jártak középiskolába, majd a végzés után a fotós szakmát Kecskeméten tanulta. Egy gyulai versenyre benevezték a fotóját, amellyel első lett. Ez indította el a pályán, 1970-től a Kecskeméti Fotó Klub tagja, 1985-től a Kecskeméti Fotókörben tevékenykedik, 1975-től dolgozott a megyei kórháznál, mint fotós. A munkahelyén nagyon sok olyan kép született, amely az ott folyó munkát ábrázolta. Az alkotások a gyógyító szakmai tevékenység illusztrálását segítették. Tetézi Lajos hangsúlyozta, hogy a kiállítás során olyan vizuális élményben részesülnek a látogatók, amelyek azonnal befogadhatóak. A képek alkotója is szólt a látogatókhoz. Mint mondta, a kiállítással az volt a célja, hogy mindenkit legalább egy kép megérintsen. Ha ez sikerült, akkor megérte, hogy bemutatta a képeit – mondta Bálint Vilmos.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!