Magyar kultúra napja

2024.01.21. 19:18

Zenészek, tanárok, diákok és a polgármester is színpadra lépett Ballószögön – galériával

Legyen a zene mindenkié! – Kodály Zoltánt idézve egy csodálatos kultúra napi programot tartottak vasárnap délután Ballószögön. A zenei eseményen a ballószögi közösség tagjai adtak műsort, köztük zenészek, zenetanárok, diákok, valamint Somogyi Lajos polgármester.

Sebestyén Hajnalka

Csodálatos kultúra napi programot tartottak vasárnap délután Ballószögön

Fotó: Bús Csaba

Nagy Gabriella művelődési szakember, a rendezvény főszervezője és moderátora beszédében elmondta: a kultúra napja évek óta különösen kedves a számukra, mert mindig kiderül, hogy milyen sokoldalú a közösségük, több műfajban értékeket osztanak meg egymással. 

A kamara-hangversenyen zongora, csembaló, fuvola muzsika, ének és szavalat egyaránt felcsendült. A délután két meghatározó szereplője Gerhát László és Gerhátné Papp Rita, ballószögi előadóművész házaspár volt, a kecskeméti Kodály Iskola, a Líra Zeneiskola és a Budapesti Weiner Leó Zeneművészeti Szakgimnázium zenepedagógusai. Zongorán és csembalón játszottak.

Somogyi Lajos polgármester
Fotó: Bús Csaba

Somogyi Lajos polgármester két verssel érkezett. Papp Attila Gyula is fellépett, aki elismert versmondó megyeszerte. A műsorban ezúttal verset mondott, és énekelt is.

Leitem Hajnal, a Kossuth Lajos Általános Iskola 4. osztályos diákja, a Líra Zeneiskola zongoristájának gyönyörű játékát szintén hallhatta a közönség. A fiatal tehetség tavaly novemberben a Kalocsán megrendezett Bács-Kiskun Vármegyei Zongoristák XX. Találkozóján, Kiemelt Nívódíjat kapott nagyszerű előadásáért. 

Kalmár Annát is jól ismeri a ballószögi közönség. A zene és a színház szerelmese. A Kodály Iskolát követően jelenleg a szentesi Horváth Mihály Gimnázium drámatagozatára jár. A műsorban fuvolázott és verset szavalt.

Balogh Lili, a Kecskeméti Kodály Zoltán szakgimnázium tizenkettedikes magánének szakos növendéke is közönség elé állt. Szólistaként gyakran szerepel iskolai és városi alkalmakon egyaránt. 2023-ban a VII. Veszprémi Országos Klasszikus Magánének Versenyen, korcsoportja II. helyezettje lett. Júniusban elnyerte a város Ígéretes Tehetség díját.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!