Bejárás

2024.01.31. 20:12

A bugaci látogatóközponttal ismerkedtek a turisztikai szakemberek – galériával

A bugaci látogatóközponttal ismerkedtek szerdán a térség turisztikai szakemberei, akiket a bemutatóra a jövőbeni sikeres együttműködés reményében hívott meg az a helyi önkormányzat. A település vezetősége a szakemberek előzetes véleményére is kíváncsi volt.

Vajda Piroska

Szabó László polgármester és Kárpáti Rita, a látogatóközpont vezetője

Fotó: Vajda Piroska

A végéhez közelít az Évezredek útján, Aranymonostor és látogatóközpont turisztikai fejlesztése című projekt, melynek keretében épült meg a település határában az a látogatóközpont, ahol a több mint tíz éve folyó ásatássorozat eredményeként feltárt Árpád-kori monostort és az ott talált páratlan leleteket mutatják be. 

Szabó László polgármester elmondta, a látogatóközpont március 22-én nyitja meg kapuit a látogatók előtt. A hivatalos megnyitó előtt azonban több bejárást is tartanak, azzal a céllal, hogy a meghívott látogatók véleményét, tapasztalatait felhasználva még a megnyitás előtt kiküszöböljék az esetleges problémákat.  

A polgármester bemutatta a látogatóközpont vezetőjét, Kárpáti Ritát, akivel november óta dolgoznak együtt. Elmondta, Kárpáti Rita korábban a Bács-Kiskun Vármegyei Önkormányzat turisztikai referensenként dolgozott, kiváló munkájával pedig kivívta a szakma elismerését. Kiemelte még Dobó Ágotát, a projekt szakmai vezetőjét és dr. Rosta Szabolcsot, a Kecskeméti Katona József Múzeum igazgatóját, aki az Aranymonostor ásatás vezetője egyben. Szabó László hangsúlyozta, mindkettőjüknek nagyon nagy szerepe volt abban, hogy a látogatóközpont megvalósulhatott.  

A településvezető beszámolt arról is, hogy a projekt első üteme sikeresen lezárult. Jelenleg a második ütem kivitelezése zajlik. A fejlesztés során a szabadtéri színpad megépítésével megvalósul az épület eredetileg tervezett formája és létrejön a két nyitott, fedett tér, melyek közül az egyik egy szabadtéri színpadnak ad helyet, a másik pedig fedett rendezvénytérnek, köztük egy technikai helyiséggel. Az átadásig elkészül a szerzetesek kertje, bejáró és a parkosítás is.  

Szabó László hangsúlyozta, a látogatóközpont megnyitása hatalmas mérföldkő a település életében. Hozzátette, amikor ezt megálmodták, kitűzött céljuk volt, hogy ne csak a településük, hanem a vármegye életében is jelentős állomás legyen. Olyan új attrakció, amely esélyt ad arra, hogy lendületbe hozzák Bugacot és a térséget is.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!