Program

2023.12.16. 18:30

Juhász Anna is részt vesz a majsai rendhagyó összművészeti előadáson

A Petőfi Kulturális Ügynökség és Juhász Anna Irodalmi Szalon tart rendhagyó összművészeti előadást a Kiskunmajsai Városi Könyvtárban december 18-án, hétfőn 17:30 órai kezdettel.

Pozsgai Ákos

Juhász Anna

Fotó: MTI/Kiss Gábor

Juhász Anna irodalmár és meghívott vendégei arra keresik a választ, hogy miképp reagál egymásra a kép, a hang és a szó, és miként ihletik meg jelen korunk történései és a természet átalakulása a kortárs alkotókat. A közérthető, zenés beszélgetésben a művészet olyan megrendítő pillanatait keresik, ami révén közelebb kerülhetnek az előadás résztvevői magukhoz, és néhány pillanatra a világ megértéséhez is. A szervezők ígérete szerint beszélgetéssel, zenével, festmények megismerésével lehetőség lesz arra, hogy a hallgatóság megismerje az alkotás folyamatának átszellemült állapotát, meghittségét, emelkedettségét, a különböző művészeti ágak összefonódásában közelebb kerülhetnek az alkotóifolyamatokhoz és hatásaikhoz.

A program vendégei: Juhász Anna Príma-díjas irodalmár, kulturális manager, a Petőfi Kulturális Ügynökség irodalomszakmai munkatársa, irodalmi sorozatok vezetője, filmek kreatív producere, Tallér Edina író, drámaíró, újságíró, Kiskunhalason született, ma Budapesten él. Öt regénye jelent meg eddig. Számos drámáját mutatják be hazai és külföldi színházak. Egy perccel tovább című műve 2016-ban elnyerte a Vallai Péter Kortárs Előadóművészeti Fesztivál fődíjá. Gerner Csaba színművész, rendező Kiskunhalason született, jelenleg Budapesten él. A Magyar Színházak Kisvárdai Fesztiválján elnyerte a „Legjobb férfi epizodista”- díjat, valamint ugyanebben az évben a romániai Atalier Nemzetközi Színházi Fesztivál „Legjobb férfi alakítás” díját. Kovács Áron énekes, műsorvezető, 1997-ben indult televíziós-és rádiós karrierje, azóta aktív a médiában, de zenészként és színészként is aktív. A program ingyenes, a Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatásával, a Nemzeti Művelődési Intézet szervezésében valósul meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!