Projekt

2023.12.30. 12:51

Divatba hozták a Bács-Kiskun vármegyei motívumokat

Lezárult „Bács-Kiskun boldoggá tesz” című projekt, melynek során a vármegyében fellelt történeteket és legendákat kiadványokban, programokban, fesztivál jellegű rendezvényeken mutatták be. A program során két új mesefilmmel is gazdagították a magyar mozgókép tárházát. A projekt 344 millió forint, vissza nem térítendő támogatással valósult meg.

Tapodi Kálmán

Ruhákon jelentek meg Bács-Kiskun megye közismert motívumai

Fotó: Vajda Piroska / archív-felvétel

Az uniós támogatásnak köszönhetően megjelenhetett a Meseföld és a Legendásút kiadványok második kötete. Divatmegújítási projektelemként indult, majd tudományos munka és képes kiadvány lett a vármegyei motívumok feldolgozása. A vármegyei motívumok divatba integrálása sem maradt el. Mindennapi és alkalmi viseleteken jelentek meg az újragondolt vármegyei motívumok egyedi tervezésű ruhadarabokon. A Meseföld két kötetének karaktereire építve foglalkoztató füzet készült. Lehetőség nyílt a klimakódex három kötetének papír alapú megjelenésére is. 

– Időszakos kiadványunkkal a Bács Megyeháza újsággal rendszeresen tájékoztattuk a vármegye lakosságát. A projekt nem mehetett el a Petőfi Sándor emlékévek mellett. Életre hívtuk a modern kor Petőfijét, aki rendezvényeken nemcsak szavalt, de aktív tagja volt a társaságnak. Két darab öt perces mesefilmet készítettünk a vármegyei történetekből. A pandémia elleni küzdelemben hozott óvintézkedések végrehajtása érdekében videókonferencia terem kialakításához szükséges eszközöket vásároltunk. 

Beszereztünk egy videó drón eszközt, amellyel látványos képsorokon tudjuk megörökíteni Bács-Kiskun vármegye természeti értékeit és épített környezetének szépségét. 

A nyomtatott kommunikációt szolgáló eszközparkunk is megújult, illetve új eszközökkel bővült. Marketing célú promóciós és szóró ajándékaink nagy részét már saját teljesítésben tudtuk elkészíteni – írta közleményében Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzata.

Beszámoltak arról is, hogy a mese- és legendásgyűjtemény néhány története látványos homokanimáción is megelevenedett. Kulturális és ismeretterjesztő programokkal fesztivál jellegű Mi Napunk rendezvényeket szerveztünk és tartottunk vármegyeszerte. A településvezetők számára képzést szerveztek, ahol bővíthették kommunikációs eszköztárukat, és településfejlesztési, településvezetési módszerek ismerhettek meg. Négy alkalommal polgármesteri fórum keretében a településvezetőket tájékoztatták a pályázati lehetőségekről, a vármegyei fejlesztésekről.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!