BÁCS-KISKUN

2021.04.03. 20:00

Húsz település története került az új meséskönyvbe

Meseföld címmel jelent meg Bács-Kiskun megye első meséskönyve, amelyben húsz település húsz legendás története kapott helyet.

Tapodi Kálmán

Rideg László: a gyermekek lelkéhez szól ez a mesekönyv

Fotó: Tapodi Kálmán

A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat kiadványában Császár Levente meseíró eleveníti meg a helybeliek által megőrzött történeteket, amikhez Borbás Zoltán grafikus készített hangulatos illusztrációkat.

– Bács-Kiskun nemcsak területileg a legnagyobb megyéje az országnak, hanem összetettségében és színességében is az. Minden településen rengeteg olyan történet, legenda van, ami az adott településhez kötődik. Mi elkezdtük összegyűjteni ezeket a történeteket, hogy Bács-Kiskun megyének legyen egy olyan leltára, kincsesbányája, amely bemutatja, hogyan is éltek a múltban és hogyan élnek az emberek a jelenben. Egy ilyen mesegyűjtés összegzéséből született meg ez a gyermekek lelkéhez szóló mesekönyv – mondta az új kiadványról Rideg László, a megyei közgyűlés elnöke.

A kiskunmajsai városháza udvarán tartott rendhagyó könyvismertető során arról is beszélt Rideg László, hogy a meseillusztrációk korábban már megjelentek egy asztali naptárban. Hozzátette: a Meseföld után további identitást erősítő kiadványok megjelentetését is tervezik. Még idén elkészül egy legendás gyűjtemény, és tervezik a történetek rajzfilmes megelevenítését is.

Rideg László: a gyermekek lelkéhez szól ez a mesekönyv
Fotó: Tapodi Kálmán

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!