Rendezvénysorozat

2023.12.14. 10:55

Debütáltak a bácsalmási amatőr színjátszók – galériával

Szerdán este az adventi napok rendezvénysorozat keretében mutatkozott be a Bácsalmási Amatőr Színházi Társulat a művelődési központ színpadán.

Juhász Jenő

A Bácsalmási Amatőr Színházi Társulat tagjai

Fotó: Juhász Jenő

A bácskai kisvárosban most már három amatőr színtársulat: az Óvodai Színtársulat, a Buborék Báb Társulat és a Bácsalmási Amatőr Színházi Társulat működik. A Bácsalmási Amatőr Színházi Társulat 2022 februárjában alakult Juhász János vezetésével. A csoport létszáma jelenleg 13 fő, zömmel gimnáziumi tanulók és néhány helyi polgár.

A vezető elmondta, hogy a társulat megszervezését a különböző színházi előadások inspirálták, céljuk egy olyan közösség építése, akiknek fontos a színjátszás. A Bácsalmási Művelődési Központ örömmel vette a társulat megalakulását és mindenben támogatja ezt a helyi kulturális kezdeményezést. Kezdetekben improvizációs gyakorlatokkal erősítették és fejlesztették a színészi készségek fejlődését, majd ezt követően egy nagyobb kihívás elé néztek. Elkezdték A regényíró hullája című darab színre vitelét. A társulat tagjai elhivatottan dolgoznak azon, hogy színvonalas előadásokat mutassanak be a közönségnek.

Juhász János, az első bemutatkozó előadás rendezője hozzátette, hogy továbbra is várják azok jelentkezését, akik szívesen kipróbálnák magukat a színjátszás területén. Az sem titok, hogy legközelebb egy Rejtő Jenő színpadi művet szeretnének előadni.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!