Ajándék

2023.12.18. 13:37

Az operaházban, A diótörő című előadáson jártak a kisszállási kisiskolások – galériával

Nehéz sorsú gyerekeket lepett meg az operaház, összesen nyolcszáz, határon innen és túli nehéz anyagi körülmények között élő gyermek nézhette meg vasárnap Csajkovszkij A diótörő című mesebalettjét a Magyar Állami Operaházban. A kisszállási Sallai István Általános Iskola huszonnégy tanulója is részt vett a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat és az MHB Karácsonyi Gyermekgáláján.

Pozsgai Ákos

A diótörő mesebalettet láthatták a kiszállási gyerekek

Fotó: Zsoldos Ildikó

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat 24. alkalommal rendezte meg a gálát, a karácsonyi balettet a jótékonysági kezdeményezés kezdete óta csaknem 27 ezer gyerek láthatta. A vasárnapi előadásra vidéki városokból, falvakból és a fővárosból, valamint Felvidékről, Székelyföldről, Csángóföldről, Délvidékről, Kárpátaljáról, Nagyváradról és a Partium több településéről is érkeztek iskolások. Az ünnepi programon részt vett az Országgyűlés háznagya, Mátrai Márta, valamint több nagykövet is.

– A kisszállási Sallai István Általános Iskola először kapott meghívót, huszonnégy tanuló és a kísérők vettek részt a gálán. Hatalmas élmény volt a gyerekeknek az operaház, az előadást ámulattal nézték, valamennyiüknek életre szóló élmény marad a gála – nyilatkozta az igazgató, aki külön köszönetet mondott a kisszállási önkormányzatnak és azoknak a magánszemélyeknek, akik a diákok utaztatásában segítettek.

A program részeként, az előadás mellett arcfestés és lufihajtogató fogadta a gyerekeket az operaházban, valamint a Mikulással is találkozhattak. A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat támogatóinak köszönhetően idén is ajándékokkal teli hátizsákkal térhettek haza a gyerekek, amelyekben gyümölcs és édesség kapott helyet, az MBH Bank jóvoltából pedig mindenki átvehette meglepetéseket tartalmazó mikuláscsomagját is.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!