Sugovica Sportiskolai Általános Iskola

2023.11.15. 10:13

A magyar nyelv napját verssel köszöntötték Baján

A magyar nyelv napja alkalmából november 13, a bajai Sugovica Sportiskolai Általános Iskola Vöröskereszt téri épületében a 4. c osztály is csatlakozott az országszerte ünneplő iskolákhoz. Elsőként elszavalták Petőfi Sándor Füstbement terv című versét, valamint beszéltek az anyanyelv értékéről, gazdagságáról és művelésének fontosságáról. A diákokat Müllerné Kerekes Tünde tanítónő készítette fel.

Rab Rita

Fotó: Kapott fotó

A közös versmondás apropója, hogy Balatonfüred Város Önkormányzata és a Quasimodo Közalapítvány felhívására az idei évben ismét megrendezésre kerülő, – a magyar nyelv napja alkalmából szervezett – közös versmondásra hívták az ország iskoláit. Nyirati Klára bajai polgármester kérésére a helyi  iskolák is csatlakozhattak az akcióhoz Baján.

– Az országos Petőfi bicentenáriumi programokhoz csatlakozva idén ismét városunk kulturális partnervárosaikkal együtt, több ezer diákkal közösen szavalta el egy időben Petőfi Sándor Füstbement terv című versét. A versmondáson közreműködött Gál János költő, aki személyesen látogatott el Balatonfüredre. Nagy öröm volt látni, hogy tavaly milyen szép számban vettek részt a diákok a közös versmondáson, a városok különböző helyszínein összegyűlve.

Mivel az iskolai tanórák jellege, vagy az adott tanmenet nem minden osztály számára teszi azt lehetővé, hogy „kimozduljanak” az intézmény falai közül, ezért nálunk lesz egy központi helyszín, amely szokás szerint a kiserdei kőszínház, ahová a város általános és középiskolás diákjait várjuk Gál Jánossal együtt – adta közre Urbán Ildikó, az akciót szervező Balatonfüred Város Önkormányzat munkatársa.

Hozzátette: – Nagyon örülnénk, ha minél több gyermeket tudnánk bevonni a közös versmondásba, így kérjük a kedves pedagógus kollégákat, hogy néhány perc erejéig, bármilyen tanórát is tartanak,

Hagyományaikhoz híven a közös versmondást 2023. november 13. hétfő 11 órakor tartották.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!