Védjegy

2023.09.14. 18:45

"Fi200" – az új Bács-Kiskun vármegyei márka 

A Bács-Kiskun Vármegyei Önkormányzat által létrehozott Fi200 védjegy célja egy olyan kapcsolatépítő szervezet felépítése, amely nemcsak a helyi terméket mutatja majd be, hanem együttműködési üzleti modellként is megállja a helyét.

Lizik-Varga Katalin

Képünk az Aranyhomok Kistérségi Egyesület által szervezett Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállításon készült

Fotó: Gulyás Sándor / archív-felvétel

Az új vármegyei márka olyan értékeket hivatott közvetíteni, amelyeket a kétszáz éve született Petőfi Sándor is képviselt.  

Rideg László, a Bács-Kiskun Vármegyei Közgyűlés elnöke elmondta, hogy egy olyan csomagot szeretnének összeállítani, ami az itt élőkhöz és a vármegyéhez köthető. Egyedi pedig attól lesz, hogy maga Petőfi ad arculatot a termékeknek.  

A Fi200 logóval ellátott termékek egyaránt elérhetőek lesznek a vármegyei szállodákban, a turisztikai helyszíneken, a vendéglátóhelyeken, de a cégek és az önkormányzatok ajándékcsomagjaiban is helyet kaphatnak. 

A márka életre hívásával a vármegyei önkormányzat a helyi termékek támogatása és a vármegye gazdaságélénkítése mellett szeretné elérni, hogy erősödjön a Bács-Kiskunban élők területi kötődése. 

Az új védjegy bevezetése komoly átgondolást igényelt, hiszen a potenciális termelők és szolgáltatók előtt nem ismeretlen a helyi márka ötlete, és a múltban már találkoztak negatív tapasztalatokkal.  

A Fi200 védjegyet egy merőben új vezérelv tudja kiemelni és megkülönböztetni a piacon. Esetében az elsődleges cél a Fi200 klub nevű kapcsolatépítő szervezet felépítése, amely elkötelezett a fenntarthatóság mellett, de nem kizárólag az élelmiszer-fogyasztási szokásokra fókuszál és nem csupán a helyi termékek vagy szolgáltatások márka alá rendezése a célja, hanem fontosnak tartja a különböző szektorok szereplőinek összekötését és üzleti együttműködését. 

A Fi200 klub olyan alappillére és egyedi megkülönböztető jegye a márkának, amely egyértelműen más, mint az eddigi hazai gyakorlatok.  

A Fi200 nem helyi terméket jelent ugyanis, hanem együttműködési üzleti modellt. Küldetése, hogy pozitív, támogató, strukturált hátteret kínáljon a rövid ellátási láncban érintett és érdekelt gazdasági, állami, önkormányzati, civil közösségek számára, amelyek együttműködésükkel segítik a vármegyében azt a szemléletet, hogy a helyi szolgáltatások igénybevétele a vármegye lakosságának érdeke. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!