Kecskemét

2023.08.06. 11:48

Orgonaszónak és homokrajznak adott otthont a Nagytemplom

Augusztus 5-én, országos szinten ünneplik az Orgonák Éjszakáját, Kecskeméten idén négy templom, köztük a Nagytemplom is otthont adott az előadásoknak.

Orosz Fanni Flóra

Fotó: Orosz Fanni Flóra

2019 óta minden augusztus első szombatján az Orgonák éjszakáján a zeneszerető közönség igazán rendhagyó módon találkozhat orgonazenével. Orgonaszó hallható a köztereken, piacokon, fürdőkben, de a zenélő szökőkutak is az orgona dallamait árasztják. Emellett hagyományosabb helyszíneken is tartanak orgonakoncerteket ezen a napon. Kecskeméten négy templom ad helyszínt a különleges eseménynek.

Fotó: Orosz Fanni Flóra

Este nyolc órakor a Nagytemplom várta a zene és művészet kedvelőit egy komplex előadásra. Nem csak auditív, de vizuális élmény is gyönyörködtette a közönséget, hiszen az orgona- és énekszó mellet, élőben nézhették, ahogy a homokba történetek rajzolódnak, mindez a zenével összhangban. A énekszóról Vizin Viktória, nemzetközi hírnevű operaénekes gondoskodott, Mészáros Zsolt Máté, orgonaművész kíséretében. A nagyorgonás előadást különleges látványvilág tette teljessé, hiszen Végh Lajos homokanimációja kísérte a koncertet. A feldolgozott művek között szerepelt számos Liszt-szerzemény, ezenkívül felcsendült még néhány darab Bellinitől, Mahlertől és Vierne-től is. A koncert zárásaként a közönség soraiból elégedett tapsvihar hallatszott.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!