Orgonakoncert

2023.07.29. 16:15

Négytemplomos sétán vehetünk részt Kecskeméten, az Orgonák Éjszakáján

Augusztus 5-én, szombaton Kecskeméten egy négytemplomos séta keretében négy orgonakoncerten vehetnek részt a zenebarátok. A különleges rendezvényt úgy alakította ki a Filharmónia Magyarország, hogy egymás után mind a négy koncerten részt vehessenek az érdeklődők. Minden helyszínen más-más orgona szólal meg, más-más akusztikai környezetben.

Sebestyén Hajnalka

Vizin Viktória

Fotó: Beküldött fotó

2019 óta minden augusztus első szombatján az Orgonák éjszakáján a zeneszerető közönség igazán rendhagyó módon találkozhat orgonazenével. Orgonaszó hallható a köztereken, piacokon, fürdőkben, de a zenélő szökőkutak is az orgona dallamait árasztják. Emellett hagyományosabb helyszíneken is tartanak orgonakoncerteket ezen a napon. Kecskeméten négy templom ad helyszínt a különleges eseménynek. 

A koncertek sorrendje:

18 óra Református templom - Zenés áhítat: Mikesi Tibor és Vass-Eysen Ákos kántorok biztosítják az áhítatos hangulatot orgonán.

19 óra Barátok temploma – Improvviso: Pálúr János (orgona) és Pálhegyi Máté (fuvola) prezentálják Widor és Alain műveit, emellett közös improvizációval kápráztatják el közönségüket.

20 óra Nagytemplom - Homokba rajzolt dallamok: egy nagyorgonás előadást hoz rendhagyó homokanimációval Mészáros Zsolt Máté (orgona), a nemzetközi karriert befutott Vizin Viktória (ének) részvételével. Több Liszt-mű mellett felcsendül majd egy-egy darab Bellinitől, Mahlertől és Vierne-től is.

21 óra Evangélikus templom - Északi táncok: a magyar- és a svéd népzene találkozik, ahol Sebestyén Márta többszörösen kitüntetett énekművész, hazánk nemzetközileg is elismert kulturális nagykövete lép fel Gunnar Idenstam és Erik Rydvall társaságában. A svéd Gunnar Idenstam az orgonamuzsikát eredeti és újszerű módon közelíti meg: ugyanúgy jártas a klasszikus Bach-darabokban, mint a modernebb műfajokban. Honfitársa, Erik Rydvall nyckelharpán, egy tradicionális svéd népi hangszeren játszva teljesíti ki a triót.

Sebestyén Márta többszörösen kitüntetett énekművész
Fotó: Beküldött fotó
Gunnar Idenstam és Erik Rydvall 
Fotó: Beküldött fotó

A négytemplomos sétát 18 órakor megnyitó zenés áhítat ingyenes, az utána levő három koncert bármelyikére megvásárolt 3900Ft-os jegy pedig az összes koncert látogatására feljogosít, azaz a teljes négytemplomos sétára. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!