Zene

2023.07.11. 12:05

Görög női kórus koncertjével kezdődött a kecskeméti Kodály Művészeti Fesztivál – galériával

Az athéni Chóres női kórus koncertjével vette kezdetét hétfő este Kecskeméten a Kodály Művészeti Fesztivál. A hangulatos eseménynek a városháza díszudvara adott helyet.

Sebestyén Hajnalka

Az athéni Chóres női kórus lépett fel Kecskeméten

Fotó: Bús Csaba

A július 10-16. között zajló – a Hírös Agóra által szervezett – Kodály Művészeti Fesztivál idén nemzetközi, nemcsak hazai, hanem külföldi vendégegyüttesek is adnak koncertet. Már az első este görög kórus lépett fel. 

A felújított városháza díszudvarát az athéni Chóres női kórus gyönyörű koncertje töltötte be. Az Erini Patsea által vezetett együttes a görög nyelvterületről származó tradicionális dallamok különleges harmóniáit elegyíti kortárs nemzetközi és magyar szerzők műveivel, valamint Stavros Ikbal izgalmas, egyedülálló koreográfiáival. 

Kedden este 20 órakor a Nemzeti Énekkar és a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar ad közös koncertet a Hírös Agórában az operairodalom legszebb, legnépszerűbb, monumentális kórusai csendülnek fel. Szintén ma nyílik meg 18 órakor a 75 éves Szemadán György Dobozművek című tárlata.

Szerdán 20 órakor a világ legrégebb óta fennálló, a tizennegyedik század óta folyamatosan működő „Coro della Cappella Musicale Pontificia Sistina”, azaz a vatikáni Sixtusi Kápolna Kórusa lép fel a Nagytemplomban. Csütörtökön 20 órakor a Piarista Templom lesz a színhelye a Miraculum-Aurin kóruscsalád koncertjének. Fellép a Miraculum Gyermekkar, az Aurin Leánykar és az Aurin Vegyeskar.

Pénteken könnyedebb kikapcsolódást ígér a Romkertben a Fool Moon. Az énekegyüttes több mint 20 éves munkásságának köszönhetően az acappella, azaz a hangszerek nélküli, énekelt popzene egyre népszerűbb. Szombaton az immár hagyományos Atmoszféra koncertre várják a közönséget a Főtéren. Fellép az Ars Nova énekegyüttes és vendégei. 

Vasárnap zárul a fesztivál. A városháza díszudvarában Kecskemét testvérvárosa, a Galánta magyar kórusa, a Kodály Zoltán Daloskör ad koncertet a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar partnereként. 

A teljes fesztiválprogram megtalálható a kodaly-muveszeti-fesztival.hu weboldalon.

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!