Turisztikai Központ

2023.05.04. 12:47

Tamburafesztivált tartanak Baján

Az Országos Horvát Önkormányzat és a Bácskai Horvátok Kulturális Központja szervezi a VI. Országos horvát tamburafesztivált május 6-án, szombaton 18 órától a bajai Turisztikai Központban.

Márton Anna

Populáris horvát dalokat is előadnak

Fotó: Kapott fotó

A szervezők célja, hogy minden, horvátok által lakott régióból jöjjenek zenekarok, akik bemutatják a területre jellemző muzsikákat, illetve populáris horvát dalokat is előadnak. Filakovity Mláden, a Bácskai Horvátok Kulturális Központja vezetője hírportálunknak elmondta, hogy a rendezvénnyel szeretnék elérni, hogy közelebb kerüljenek egymáshoz a különböző területek lakosai. Több száz főt várnak a rendezvényre.

– Ezeket az alkalmakat szeretjük kihasználni a kapcsolattartásra, kapcsolatépítésre. A rendezvényre eljön a horvát nagykövet úr, Mladen Andrevic. Drago Horvat konzul is tiszteletét szokta tenni. A térség parlamenti képviselőjét és a város mindenkori vezetőjét is mindig elhívjuk, mindenkivel igyekszünk jó kapcsolatot ápolni – fogalmazott Filakovity Mláden.

Az est szereplői a bajai Cabar zenekar, a mohácsi To Fermata együttes, a Dráva mentéről érkezik Ti Misija, Tótszerdahelyről a TS Pomurske Zice. A fellépéseket követően a Cabar zenekar horvát bált tart. A bálra és az előadásra minden zeneszerető embert várnak. Nem feltétel a horvát nyelvtudás.

Filákovity Mláden kiemelte, hogy nagy szeretettel hívnak mindenkit az eseményre, aki szereti a jó muzsikát és szeret táncolni. A belépés ingyenes, büfé is üzemel a helyszínen. A rendezvényt a Bethlen Gábor Alapítvány támogatásából valósítják meg, illetve a Bács-Kiskun Vármegyei Horvát Önkormányzat is aktívan támogatja az eseményt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!