Tárlat

2023.04.28. 18:39

Megnyílt Kis Tamás szobrászművész kiállítása Kecskeméten, a Kápolna Galériában – galériával

A kecskeméti szobrászművész első alkalommal állított ki szülővárosában.

Lizik-Varga Katalin

Munkáit fém öntvényekből, alumíniumból és bronzból készíti

Fotó: Lizik-Varga Katalin

Kis Tamás munkáit fém öntvényekből, alumíniumból és bronzból készíti. Alkotásait az ipari világ formáiból nyert inspiráció és a geometrikus gondolkodásmód jellemzi. Érdeklődése egyik iránya az asztrofizikai tudományok, az univerzum láthatatlan és megmagyarázhatatlan jelenségei. A kecskeméti szobrászművész első alkalommal állított ki szülővárosában.

A kiállítást dr. Lovas Dániel, a Magyar Újságírók Közösségének elnöke nyitotta meg. Beszédében elmondta, hogy különleges helyszínen és különleges pillanatban történik most a művész első kecskeméti kiállítása. Ugyanis Kis Tamás gyermekkorában a Kápolna Galéria falain belül tette meg a szobrászkodás felé vezető útja első lépéseit. Már egészen fiatalon megismerkedett a művészet világával, később a Magyar Képzőművészeti Egyetem szobrászati szakán tanult, mely után szülővárosában kezdett el tanítani szobrászatot. 

A K.A.S. Galéria (Kortárs Alkotók Stúdiója) segítségének köszönhetően Kis Tamás művei eljutottak az európai művészeti élet egyik központjába, Párizsba is, ahonnan egy művész házaspár gyűjteményéből újonnan létrehozott jelentős balatonfüredi közgyűjteménybe is beválogatták a szobrász egyik alkotását. 

Kis Tamás művészete geometrikus absztrakt művészet – fogalmazott dr. Lovas Dániel. Mint mondta, az alapformák – például a kör vagy a négyzet - határozzák meg ezeknek a műveknek a rendszerét. Hangsúlyozta: Tamás alkotásai mögött egy filozófia is van. Mint mondta ezt jelzi a kiállítás címe is: Energia Univerzum Művészet - „EUM”.

A kiállítás megtekinthető 2023. május 12-ig, hétköznapokon 13 órától 17 óráig a Kápolna Galériában (6000 Kecskemét, Kápolna u. 13.).

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!