Zene

2023.02.13. 20:35

Színvonalas hangversenyt rendeztek a művésztanárok Kecskeméten – galériával, videóval

Hétfőn este művésztanári hangversenyre várták a zeneszerető közönséget a kecskeméti Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskolában.

Lizik-Varga Katalin

A hangulatos, színvonalas zenei élményen a Kecskeméti Nyugdíjasok Klubjainak tagjai részt vettek

Fotó: Lizik-Varga Katica

A Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskolában Nemesszeghy Márta teremében ezúttal a művésztanárok szólaltatták meg hangszereiket. Csodálatos koncerten vehetett részt a zeneszerető közönség, melynek soraiban főként a Kecskeméti Nyugdíjas Klubok tagjai foglaltak helyet.

Ugyanis a Nyugdíjas Klubok Megyei Jogú Városi Szövetsége és a Kodály Iskola együttműködésének köszönhetően évente két alkalommal rendeznek hangversenyt, hogy a szépkorú érdeklődők is élvezhessék olykor-olykor a klasszikus zenét.

A művésztanárok hangversenye nem csupán kiváló zenei élményt nyújtott, de nagyszerű lehetőséget biztosított arra, hogy a tanárok a művészetüket megosszák a zenét kedvelő közönséggel.

A hangversenyen többek között olyan kiváló zeneszerzők művei csendültek fel mint W. A. Mozart vagy A.Vivaldi.

Elsőként a szakgimnázium zenekara adott elő egy darabot, melyet követően Bozsóki Gergely művészi gitárjátékát halhatta a lelkes közönség. A zeneszámban közreműködött a szakgimnázium zenekara. Vezényelt: Pusker Imre. A remek előadást szűnni nem akaró vastaps követte.

Dratsay Ákos fuvolajátékának köszönhetően a hallgatók a francia muzsikába kóstolhattak bele.

Edőcs Fanni és Papp Rita csembalón F. Couperin öt tételét adta elő a XV. szvitből. A két művészt egykor mester-diák viszony fűzte, ma már kollégaként állhattak a színpadon.

Éliás Katalin és Madarász Éva zongorán Eric Satie Három darab körte formában című szonátáját adták elő.

Mudrák Mariann gyönyörű hangja és Seres József zongorajátéka szinte elkápráztatta a közönséget.

Az estet Puskás Levente szaxofon- és Madarász Éva zongorajátéka zárta.

A cikkben szereplő videó megtalálható a Baon.hu Youtube-csatornáján is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!