Előadás

2023.02.11. 18:38

Évek óta kutatja Petőfi Sándor jakabszállási kötődését Szabóné Harkai Erika – galériával

Jakabszálláson pénteken ünnepelték meg Petőfi Sándor születésének 200. évfordulóját. A gyerekek műsora mellett a közönség meghallgathatta Szabóné Harkai Erika Petőfi kutatási anyagából a Jakabszállást is érintő részt.

Sebestyén Hajnalka

A résztvevők érdeklődve hallgatták Szabóné Harkai Erika nyugdíjas könyvtáros, a helyi értéktár bizottság tagjának előadását

Fotó: Lantos István

A Mi Petőfink című előadásnak a Sántha György Művelődési Ház adott helyet. A Petőfi 200 emlékév keretében – az önkormányzat által szervezett – est nagyon jó hangulatban telt el. A műsorban a helyi iskolások adtak hangszeres műsort, majd Petőfi Sándort megszemélyesítő Bánföldi Szilárd színművész Petőfi szívhez szóló verseiből szavalt el többet, a közönség csodálattal hallgatta.

A program második részében Jakabszállást érintő Petőfiről szóló előadás hangzott el. Szabóné Harkai Erika nyugdíjas könyvtáros, a helyi értéktár bizottság tagjának sok éves Petőfi kutatása nyomán készült Jakabszállást is érintő anyagát fényképek, térképrészletek színesítették. A jelenlévők nagy érdeklődéssel fogadták, sok kérdést feltettek a korabeli életre, élethelyzetekre vonatkozóan. Az előadás egyértelműen bemutatta, hogy Petőfi Sándor a Kiskunság szülötte és a Kiskunság költője is egyben.

A művelődési házban korábban már bemutatott „Családi életutak” című tárlatot is megtekinthették az érdeklődők. A Helyi Értéktár fotóiból összeállított anyag ezúttal is nagy sikert aratott. A fotókiállítás március 15-éig látható.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában