Nyugdíjas klubok

2023.01.13. 13:44

Megünnepelték a magyar kultúra napját a kecskeméti idősek – galériával

Az Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatóság Idősgondozó Szolgálata minden hónapban többféle műsorral készül a Kápolna utcai intézménybe járó időseknek. Pénteken hét nyugdíjas klub együtt ünnepelte meg a magyar kultúra napját.

Sebestyén Hajnalka

Hét nyugdíjas klub ünnepelt együtt

Fotó: Bús Csaba

Az idősgondozó szolgálathoz tartozó klubok közül a Nyitnikék, a Jókai, a Naplemente, a Pacsirta, a Hírös Város, a Napsugár és a Mosolysziget képviseltette magát a kulturális programon. Az idősek szavaltak és énekeltek a Petőfi-emlékévhez kapcsolódóan. A klubtagok műsorait két tagú zsűri értékelte, egy-egy kis ajándékkal. Koleszár Márta könyvtáros, valamint Sbestéyn Mária pedagógus, meseterapeuta. 

A résztvevőket Szényeiné Tóth Anikó, az Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága Időgondozó Szolgálat vezetője köszöntötte, majd Bartus Rita, a szolgálat munkatársa idézte meg a Magyar Kultúra Napjának történetét. Az első műsorszámot a hetényegyházi Naplemente klub tagjai adták, majd a Nyitnikék klubtól Kovács István József költő következett. 

A szavalata előtt – mint a Magyar Kultúra Lovagja – egy Kecskemét városát is érintő örömhírt osztott meg a közönséggel. Az országos rangú Magyar Kultúra Lovagja társaságot a Falvak Kultúrájáért Alapítvány a kultúra különböző területein huzamos ideje tevékenykedők elismerésére 1998 októberében hívta életre. Kecskemétről eddig négy embert ért az a megtiszteltetés, hogy beválasztották e rangos társaságba. Antalfy István költőt, Kovács Sándor Pál költőt, birkózóedzőt, Farkas Gábort, a Csiperó atyját, valamint őt magát. Sajnos ma már csak ő él. Az idei Magyar Kultúra Napja alkalmából tartott ünnepségen január végén, újabb kecskeméti taggal bővül a társaság, Fejős Jenő nótaénekest avatják fel a Magyar Kultúra Lovagjai közé. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!