Vidám műsor

2023.01.15. 06:59

Felnőtteknek mesélt Berecz András a kecskeméti Szórakaténuszban – galériával

Telt ház előtt adott vidám műsort szombaton Berecz András népszerű mesemondó a kecskeméti Szórakaténuszban. A játékmúzeum körterme ezúttal nem gyerekekkel telt meg, hanem felnőttekkel.

Sebestyén Hajnalka

A közönség Berecz András, Kossuth-díjas énekes, mesemondó Félbevágott pipafüst című műsorát láthatta és hallhatta

Fotó: Bús Csaba

A Szórakaténusz Játékmúzeum és Játékműhely január 31-ig zárva tart, egyetlen alkalomra most szombaton egy különleges program erejéig kitárta kapuját. A közönség Berecz András, Kossuth-díjas énekes, mesemondó Félbevágott pipafüst című műsorát láthatta-hallhatta.

A rendezvény elején Bognár Gabriella, a Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhely osztályvezetője köszöntötte a közönséget. Elmondta: az intézmény a közelmúltban ünnepelte fennállásának 40. évfordulóját, melyet jubileumi rendezvénysorozattal tettek emlékezetesebbé. Ezt zárj most Berecz András vidám előadása.

Az osztályvezető felelevenítette a múltat. A Szórakaténusz 1981-ben nyitotta meg kapuit. Abban az időben sorra nyíltak a kulturális intézmények Kecskeméten, mint például a Népi Iparművészeti Gyűjtemény, Naiv Művészek Múzeuma, Kerámia Stúdió, Ciróka Bábszínház, Rajzfilmstúdió. Pezsgett az élet. A Szórakaténuszt az első tíz évben nemezelők, néptáncosok, énekesek, zenészek töltötték meg élettel. Minden nap ünnep volt. Ebben az időben Berecz András is itt töltötte fiatal éveit.

Bognár Gabriella köszöntője után kezdetét vette Berecz András Félbevágott pipafüst című műsora, mely a tőle megszokott, ízesen előadott tréfás, mégis tanulságos történetekkel emlékezett és tisztelgett a számára is nagy jelentőséggel bíró, fiatal éveit is meghatározó, szép emlékeket adó 40 éves Szórakaténusz előtt.

Rögtön az elején elárulta: automatikusan a régi ajtón szeretett volna belépni a Szórakaténuszba, ahol még a nyolcvanas évekbe bejártak. Amikor betért, végre megcsodálhatta a játékmúzeum kiállítását, melyre akkoriban sosem volt ideje. Majd felidézett régi szórakaténuszos emlékeket. Kezdve a bolgár útjával. Egykoron Vidák István nemezművész megkérte, hogy utazzon el Bulgáriába, hogy több százéves nemezszőnyegeket fotózzon le. Berecz András az ott töltött idő eseményeit a maga vicces stílusában adta elő, a közönség nagy örömére.

A népszerű mesemondó estébe nyúló műsora hatalmas sikert aratott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!