Elismerések

2022.09.22. 16:43

Több díjat is kiosztottak a kerekegyházi fesztiválon

A város önkormányzatának képviselő-testülete idén is meghirdette a virágosítási, parkosítási és környezetszépítő versenyét.

Gulyás Sándor

Illusztráció. Fotó: Shutterstock

A megméretés célja a települési virágfelületek növelése a lakosság és a városi intézmények, vállalkozások bevonásával, a környezetkultúra fejlesztése, illetve a lakosság szemléletformálása, ezáltal a rendszeres közterület-gondozási hozzáállás javítása. Idén a Virágos Kereki Porta díjat a képviselő-testület Bodor Szilviának és Zsikla Imrének ítélte oda, melyet a kerekegyházi városfejlesztési-mezőgazdasági és környezetvédelmi bizottság elnökétől, Fazekas Fülöp képviselőtől vehették át a díjazottak.

A KerekFeszt alkalmából a helyi Móra Ferenc Általános Iskola minden alkalommal megszervezi a Tojásfutam elnevezésű vetélkedőjét, ahol nagyon sok tanuló mérette meg tudását, gyorsaságát, ügyességét. A legjobbak közül kerültek ki a győztesek, akik egy éven keresztül viselhetik a tojásherceg, a tojáshercegnő, valamint a tojáskirály és a tojáskirálynő címet. Idén a Tojáshercegnő Bakos Hédi, a Tojásherceg Sallai Tibor, a Tojáskirálynő Langmajer Dóra, a Tojáskirály Sallai Tibor lett. A díjakat Csőszi Barbara, a Tojásfutamot szervező pedagógus és dr. Kelemen Márk polgármester adta át.

Kupát, érmet és oklevelet vehetett át a hétvégi fesztivál keretében a város első emberétől a kerekegyházi tűzoltóság csapata, akik a közelmúltban a XIII. Katasztrófavédelmi Országos Szakmai Versenyen kategóriájukban az előkelő harmadik helyezést érték el. A megmérettetésen nemcsak elméleti kérdések, illetve a pálya nehézségeivel kellett megküzdenie Igaz Istvánnak, Halász Viktornak, Kenderes Tamásnak, Börönte Ferencnek és Oskolás Istvánnak, hanem a rekkenő hőséggel is. A nehéz feladatokat teljes menetfelszerelésben teljesítették.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!