Kántor András

2022.06.18. 07:00

Veterán járművek találkoznak Halason

Huszonhetedik alkalommal találkoznak a városban a veterán gépjárművesek. A találkozót szervező halasi egyesület névadója, Kántor András volt Kiskunhalason az első veteránjármű-tulajdonos, aki egy 1950-ben gyártott Opel Olimpia gépkocsit újított fel, és járta vele a várost.

Tapodi Kálmán

 A tiszteletére 1994-ben rendezték meg először a halasi összejövetelt. A pénteken kezdődött nemzetközi találkozó résztvevői ma egy jókora túrára indulnak, így több településen is megcsodálhatják a járműveket az érdeklődők. A tervek szerint reggel 8 órára érkeznek Zsanára, ahonnan Üllésre és Bordányba tartanak. A kiskunmajsai katolikus templom környékén 14 órától lesznek láthatók, majd onnan a szanki Kiskun Emlékhelyre érkeznek 14.30-ra. 

A szanki művelődési ház parkolójában 15.30-tól lehet megcsodálni a járgányokat. A túraverseny résztvevőit 16 órára várják vissza Halasra, a Kazinczy utca 5. szám alatti célba. Vasárnap 9 órától Kiskunhalason vonulnak végig a veterán járművekkel, és 10 órától a Bethlen téren tartják a találkozó díjátadóit. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!