Jelentkezz!

2022.03.03. 09:09

Ismét összejönnek az ifjú versmondók Kecskeméten

Idén 26. alkalommal rendezi meg az Ifjúsági Otthon a Versmondók találkozóját, Kecskemét város egyik legjelentősebb gyermek- és ifjúsági művészeti rendezvénysorozatát. Március 4-éig várják a jelentkezőket.

Sebestyén Hajnalka

Fotó: BUS CSABA

A Hírös Agóra Ifjúsági Otthon és a Kecskeméti Drámapedagógiai Műhely közös szervezésében idén újra személyes jelenlét mellett tartják meg a Versmondók Találkozóját, mely kapcsolódik a „Regösök húrján” országos vers- és prózamondó versenyhez. A részletekről Csizmadia Ilona főszervező, az Ifjúsági Otthon munkatársa adott tájékoztatást. 

Az idei Versmondók Találkozója során Kodály Zoltán születésének közelgő 140. évfordulójára emlékeznek meg. 

A diákok XIX., XX. századi vagy a kortárs magyar irodalom értékes alkotásai közül választhatnak szabadon egy verset. A gyermekek életkoruknak megfelelően az alábbi korcsoportokban mutatkoznak be: 1-2., 3-4., 5-6., 7-8., 9-11. osztály. A jelentkezéseket március 4-ig elektronikus formában.

A találkozó legjobb versmondói az 5-6., 7-8. osztályos korcsoportban részvételt nyernek a  „Regösök húrján” vers- és prózamondó verseny országos döntőjébe. 

Idén is lesz Nagy Versmondás a Költészet Napja tiszteletére április 11-én, hétfőn 14.30-kor a Főtéren.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!