Galériával

2022.03.27. 14:26

Bajai és szegedi halászlé is rotyogott a halasi fesztiválon

Baja és Szeged között félúton helyezkedik el Kiskunhalas, innen kapta a nevét a hétvégi Félúton Fesztivál, ahol a halászléé és a különböző halételeké volt a főszerep a Lovasbandérium rendezvényén a Hirling József Lovasparkban.

Pozsgai Ákos

Családi és baráti társaságok is indultak a főzőversenyen Fotó: Pozsgai Ákos

Fotó:

A szervezők nem titkolt szándéka az volt, hogy megtudják, a bajai, vagy a szegedi halászlé az igazi, vagy esetleg más halászlé, ezért az ország szinte minden részéből érkeztek a halászléfőzés mesterei, összesen közel ötven csapat nevezett a főzőversenyre.

 

A szombati fesztivált számos kulturális, zenei, játékos és családi szabadidős program is kísérte a lovaspálya körül, ahol kirakodó vásár is várta az érdeklődőket.

A halászléfőző versenyre előzetesen online lehetett regisztrálni, a versenykiírás szerint bajai, szegedi vagy egyedi, saját recept alapján lehetett elkészíteni a halászlét, a főzőcsapatok halimádók, éttermek és horgászok kategóriában indulhattak, mindhárom kategóriát díjazták és a legszebb stand is különdíjat kapott.

A bírálathoz a két tányér halászlét kellett bemutatni a zsűrinek, akik vakon kóstolták végig étkeket. 

A zsűri tagja volt Bíró Lajos mesterszakács, séf, Segal Viktor séf, gasztro tanácsadó, Bencses Tamás kifinomult ízlésű halkedvelő és Horváth Kriszta, a Kiskunhalasi Lovasbandérium delegáltja.

 

Hogy a bajai, vagy a szegedi halászlé a jobb, az természetesen Halason sem derült ki, mindenesetre a verseny résztvevői egyaránt jóízűen fogyasztották el az elkészült halféleségeket. A zsűri értékelése szerint a horgászok kategóriában a Laskói Ifjúsági Egyesület ételét tartotta a legfinomabbnak, a halimádók közül Rigó Major főztje bizonyult a legjobbnak, míg a legszebb stand a Konok Kunok motorosoké volt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!