Halacska Bábcsoport

2022.02.25. 16:35

Bábelőadással kedvestek a kecskeméti gyerekházba járó családoknak

Bábelőadás színesítette péntek délelőtti foglalkozást a kecskeméti Biztos Kezdet Gyerekházban. A szeretetre vágyó Süni meséjét a helvéciai Halacska Bábcsoport adta elő.

Sebestyén Hajnalka

A helvéciai református gyülekezet Halacska bábcsoportjának előadását nézhették meg a gyerekek és szüleik Fotó: Sebestyén Hajnalka

Kecskeméten a Mezei utcai Közösségi Házban másfél éve működik a Biztos Kezdet Gyerekház, melyet Oláh Anna vezet. A szakember arra törekszik, a fejlesztések mellett minél sokszínűbb programokon vehessenek részt a hozzájuk járó, környéken élő cigány és nem cigány rászoruló kisgyermekes családok.

Pénteken délelőtt a helvéciai református gyülekezet Halacska bábcsoportja adta elő A szeretetre vágyó Süni meséjét. A bábosok az országos Palánta bábmisszió helvéciai csoportja. Céljuk, hogy minél több óvodába, iskolába, kisgyermekes intézménybe elvigyék az evangéliumot a mesék által. A csapatnak 8 tagja van, a Biztos Kezdet Gyerekházba Sünike meséjét hárman, Osztényi József, Osztényiné Krauczi Éva, Lugosi Ildikó adták elő.

Forrás: Sebestyén Hajnalka

A gyerekházban a 0-3 éves korú gyermekeket és hozzátartozóikat fogadják. A szolgáltatásuk révén a leghátrányosabb helyzetű kisgyermekek is hozzáférnek a kora gyerekkori képességgondozáshoz, a szülők pedig támogatást kapnak abban, hogy jobban értsék gyermekük szükségleteit, és hogy megerősödhessenek szülői szerepükben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!