Galériával

2022.02.25. 09:47

A könyvtárban farsangoltak a szabadszállási gyermekek

Tavaly a járványügyi intézkedések miatt a könyvtár nem tarthatta meg egyik legnépszerűbb rendezvényét, a farsangi bohóckodást. Idén visszatérhettek hagyományaikhoz.

Gulyás Sándor

Nagyon sok érdeklődőt vonzott a könyvtár farsangi programja Fotó: Gulyás Sándor

– Az ilyen létszámú rendezvényekért érdemes megszervezni egy eseményt, hiszen nyugodtan kitehettük volna intézményünkre a megtelt táblát. Könyvtári farsangunkra idén is rengetegen, több mint hatvanan fogadták el meghívásunkat. Külön öröm volt számunkra, hogy szülők, nagyszülők itt is maradtak a gyermekekkel az esemény ideje alatt – tájékoztatta hírportálunkat Vass Roland könyvtárvezető. 

Losoncziné Sebestyén Anita vezetésével és segítségével újabb hajtogatott luficsodák, különböző színű kardok, nyuszik, és egyéb figurák elkészítését sajátíthatták el a gyermekek. Pihenésképpen mindenki megcsinálhatta a farsangi álarcát is. 

Több nagylelkű felajánlónak köszönhetően a gyermekek nem maradtak sem éhesek, sem szomjasak a délelőtt folyamán. 

–    Természetesen a meglepetés sem maradhatott el. Idén minden eddiginél gazdagabb könyvtári tombolával vártuk a gyerekeket. Intézményünk a tavaly év végén részt vett Telegdi Ágnes írónő, könyvtárakat népszerűsítő karácsonyi dekorációs versenyén, és mivel nagyon előkelő helyen végzett, ezért egy hatalmas ajándékcsomagot kaptunk tőle. Voltak mesekönyvek, kreatív eszközök, játékok. A tombola most sem pénzbe került, hanem a foglalkozáson való részvételért, az álarc elkészítéséért, a jelmezben való érkezésért lehetett szerezni. A foglalkozásról így senki nem távozott üres kézzel – emelte ki Vass Roland.

A könyvtár hamarosan olyan újdonságokkal is készül, mint gyógynövényes foglalkozás, vagy éppen magvas mézeskalács sütés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!