Galériával

2021.12.12. 16:46

Süteményekből nyílt tárlat Kiskunhalason

Édes karácsonyi kalandozásban lehet része annak, aki az elkövetkezendő egy hétben megnézi a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Vári Szabó István Szakképző Iskolájában kiállított díszes mézeskalács falut és ünnepi süteményeket.

Pozsgai Ákos

Egy díszes mézeskalács falut is készítettek a tanulók. Fotó: Pozsgai Ákos

Fotó:

A koronavírus-járvány miatt tavaly elmaradt az iskola évtizedes múltra visszatekintő karácsonyváró rendezvénye. Idén, ha a korábbi években megszokottól visszafogottabban is, de legalább olyan gazdag kínálattal szervezték meg a karácsonyi sütemények bemutatóját az intézmény tanét­termében. 

A kiállított mézeskalács házikókat, tortákat és süteményeket az iskola diákjai és a felnőttoktatásban részt vevők készítették. A kiállított édességeket karácsonyi díszbe öltöztették, a felszolgálótanulók ünnepi terítéket, míg a kereskedők díszcsomagolást készítettek. 

– Fontos az iskola cukrászhagyományainak az ápolása ilyen módon is, megemlékezve azokról a nagynevű oktatókról, cukrász- és vendéglátó-szakemberekről, akik ma már nem lehetnek köztünk. A kiállítás egyben remek alkalmat kínál arra is, hogy bemutassuk a szakképzésben rejlő értékeket – mondta dr. Komáromi Szilárd, az intézmény igazgatója. 

Illés Lajos szakoktató szerint a vírushelyzetből adódó hátrányt sikerült a bemutató előnyére fordítani azzal, hogy egy hétig lesznek megtekinthetők a kiállított édességek. A szakember szerint bármely budapesti szálloda éttermében is be lehetne mutatni az elkészült alkotásokat, ott is megállnák a helyüket. 

A mézeskalács falu, kisvasúttal és az apró rén­szarvasokkal díszített ünnepi torták és karácsonyi péksütemények édes kalandozásra csábítják a látogatókat. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!