TASS

2021.11.14. 11:38

Személyes történetek mesélnek a múltról Naszvadi Judith új könyvében

Naszvadi Judith, tassi írónő ismert és kevésbé ismert emberek 1956-os emlékeit írta meg interjúkötetében.

Gulyás Sándor

Könyvbemutataó Tass Bács_kisku Megye Petőfi Népe Gulyás Sándor 2021/11/10 Naszvadi Judit író, Némteh Gábor polgármester

Fotó: Gulyás Sándor

Újabb könyvbemutatónak adott otthont a minap a tassi könyvtár. Naszvadi Judith, helyi fiatal írónőt, és az 1956-os forradalomhoz kapcsolódó könyvét ismerhette meg az érdeklődő közönség. A kötet „A mi 56-unk” címet kapta. A könyv egy interjúkötet.

A szerző elmesélte, hogy különböző társadalmi rétegből származó ismert és kevésbé ismert embert szólított meg, akik személyesen vagy rokoni kapcsolatok által érintettek voltak az 56-os események történéseiben és következményeiben. Elmondta személyes tapasztalatait, amit rokonaitól hallott. Németh Gábor polgármester, az írónő beszélgetőpartnere a közönséget is megszólította a hallottak után, kérte, hogy akinek bármilyen személyes tapasztalata van és megosztaná az érdeklődőkkel, az meséljen bátran.

A közönség sorai közt az általános iskolástól egészen a nyugdíjas szépkorú korosztályig voltak érdeklődők.

A fiatalok csendben, átélve a helyzet komolyságát, hallgatták idősebb embertársaik hozzászólásait, akik meséltek a megpróbáltatásokról, a nélkülözésről, a beköltöztetésekről, a megtorlásról.

Újra felelevenítették a tassi kötődéseket, hogy kik voltak, akik próbáltak tenni a szabadságért annak ellenére, hogy tisztában voltak vele, hogy ez a megmozdulás mivel járhatott. Méltó és megható módja volt ez az alkalom is az emlékezésnek, hogy fejet hajtsunk a hősök emléke előtt, akik próbáltak tenni és tettek is a hazáért és embertársaikért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!