kultúra

2021.10.15. 13:43

Közösségi élményt nyújtott a solti könyvtári hét

Sokszínű programmal készült az Országos Könyvtári Napok a solti könyvtár is.

Lencsés P. Anna

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A Vécsey Károly Városi Könyvtár is csatlakozott az Országos Könyvtári Napok rendezvénysorozatához, amelynek az idei évben az volt a jelmondata, hogy „Együtt. Működik!”. A könyvtár munkatársai bőséges, sokszínű programkínálattal várták az érdeklődőket, akik az elmúlt évi korlátozások után, ebben az évben ismét személyes találkozásokkal, korlátozó intézkedés nélkül, kedvükre válogathattak a hét rendezvényei közül.

Farkas Beáta, az intézmény igazgatója elmondta, a hét kínálatának összeállításakor elsősorban a közösségi összetartásra helyezték a hangsúlyt, valamint arra, hogy minden korosztály találjon neki tetsző programot.

Hétfőn egy irodalmi műsorral kezdtek, amelyben Tóth Péter Lóránt versvándor tartott rendhagyó irodalomórát Radnóti Miklós utolsó hónapjaiban írt verseiből, napközben hetedik és nyolcadik osztályosoknak, este a felnőtteknek. Kedden délelőtt az alsó tagozatosoknak az Aranykulcs bábszakkör tartott előadást Mátyás király meséjéből, az este a szépkorúaké volt, akik vidám zenés műsort kaptak ajándékba az idősek napja alkalmából. Szerdán emlékeztek meg az Aradon kivégzett tábornokokról, köztük a könyvtár névadójáról, gróf Vécsey Károlyról. Erre az eseményre az általános iskolások készültek irodalmi, zenés összeállítással. Csütörtökön az első osztályosok ellátogattak a városi könyvtárba, ahol lehetőségük nyílt megismerkedni a gyűjteménnyel. A hetet a Komatál közösség jó hangulatú családi délutánja zárta.

– Jó volt újra érezni a pezsgést intézményeinkben. Hosszú idő után újra szervezett formában jöttek el hozzánk az iskolások, örömmel láttuk programjainkon az öntevékeny csoportokat és városunk lakóit is. Beigazolódott a könyvtári hét szlogenje nálunk is: Együtt. Működik!

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!