diákszínpad

2021.09.18. 10:00

Színjátszókör alakult Apostagon

Nagy sikerrel, telt házas nézőtérrel mutatta be az apostagi amatőr gyerekszínjátszókör az előadását, amely a telefonon elküldött rosszindulatú üzenetekről, azok közösségben kifejtett hatásairól szól.

Lencsés P. Anna

A tíz apostagi általános iskolás nagy lelkesedéssel, sok ötlettel vett részt a kivitelezésben

Fotó: Lencsés P. Anna

A Rövid üzenetek küldése című darabot az iskola tanítónője, Kovács Judit Zsuzsanna írta és ő is rendezte. A darab fő témája, hogy az iskolába érkező új lányt egy internetes zárt csoportban kibeszélik a háta mögött. Az ebből születő konfliktusokat és megoldásokat mutatja be a darab.

A tanárnő elmondta, hogy azért választotta ezt a témát, mert látható, hogy a gyerekek mindennapjaihoz szorosan hozzátartozik a folyamatos telefonhasználat, a különböző levelező programok használata.

Aktuális a téma, mert az iskolában is érzékelik, egyre többször fordul elő, hogy a gyerekek összeveszését a telefonon keresztül elküldött bántó üzenetek indítják el.

A helyi közművelődés szervezésében megalakult színjátszókör tagjai júniusban kezdtek el próbálni és egész nyáron szorgalmasan folytatták a munkát. A tíz apostagi általános iskolás – Nagy Lívia, Dér Zsófi, Homó Eliza, Gerencsér Luca, Szöllősi Flóra, Ágoston Rebeka, Boros Mónika, Cserháti Máté, Szabados Hanna, Bognár Attila – nagy lelkesedéssel, sok ötlettel vett részt a kivitelezésben, a zenék válogatásában és a díszlet készítésében is.

A darab színrevitelében segített Kalmár Kristóf és Cserhátiné Karácsony Ilona. A technikai háttérről Pintér Dominik és Palicska Domonkos gondoskodott. Kovács Zsuzsa, a darab írója, rendezője elmondta, szeretnék folytatni a színjátszósokkal a munkát, azt tervezi, hogy hamarosan új darabbal fognak jelentkezni az apostagi közönségnek.

A tíz apostagi általános iskolás nagy lelkesedéssel, sok ötlettel vett részt a kivitelezésben
Fotó: Lencsés P. Anna

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!