olvasásnépszerűsítés

2021.09.03. 18:07

Sikeres nyarat zárt a szabadszállási könyvtár

A szabadszállási könyvtárosok nyári programjai végig telt házasak voltak.

Gulyás Sándor

A gyerekek idén nyáron is száznál több könyvet olvastak el

Fotó: Gulyás Sándor

– A szünidő ideje alatt hét alkalommal vártuk Nyáridőtöltés programsorozatunkra Szabadszállás apraját és nagyját. A foglalkozások közül idén az agyagozás volt a legnépszerűbb, amin közel ötvenen vettek részt, de mindegyik alkalom 25-50 közötti létszámmal pörgött. A nyár nagy slágere a 3D nyomtató lett, amivel közel 300 darab figura készült a gyerekek számára. Az eszközt a „Megyei identitás erősítése – Az érték-élmény-egészség megjelenítése közösségi programokban” című pályázat keretében kaptuk kölcsön. Izgatottan várjuk a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat pályázatának eredményeit is – fogalmazott Vass Roland könyvtárvezető.

Az intézmény harmadik, nagyobb volumenű nyári projektje a Nyárolvasó játék volt.

– Az idei volt a nyolcadik alkalom, hogy meghirdettük olvasás-népszerűsítő játékunkat a 14 évnél fiatalabb korosztály számára. Büszkén mondhatjuk, hogy rekordot döntöttünk a nevezők és a kiolvasott könyvek számában is egyaránt. Az iskolás kategóriát megnyerő Pandúr Ádám 103 könyvet olvasott ki a nyáron. Őt követte Magyar Roxána (69), Bölcz István Dominik (33), Gombos Zsófia (30) és Vizinger Fanni (20). Az iskolásnál fiatalabb korosztályban több holtverseny is kialakult. Első helyen Csaplár Szófia és Szabó Bori végzett, ők 6-6 könyvet kölcsönöztek ki. Második lett Kristóf Norina és Kéri Gergő 5-5, harmadik Frittman Lora és Dömötör Áron 3-3 könyvvel. Különdíjasként a 2,5 éves Vass Ákos végzett, akinek szülei, nagyszülei és dédszülei 13 könyvet kölcsönöztek ki a nyár folyamán.

A gyerekek idén nyáron is száznál több könyvet olvastak el
Fotó: Gulyás Sándor

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!