zene

2021.09.12. 18:24

Rockdalokat játszott a H. Turul Rock Blues Band Kerekegyházán

Jimi Hendrix-dalokat játszott a banda Kerekegyházán.

Gulyás Sándor

A H. Turul Rock Blues Band tagjai

Fotó: Gulyás Sándor

A három, kecskeméti zenész alkotta H. Turul Rock Blues Band mutatkozott be a minap a kerekegyházi Szecsődi Udvarházban.

– Az együttest 2000-ben alapítottam zenésztársaimmal. Repertoárunkban a régi nagyok szerzeményeit elevenítettük fel, megpróbálva felidézni a hetvenes évek koncertjeinek hangulatát. Műsorunkban leginkább Jimi Hendrix-dalok szerepeltek, melyek ma is úgy fellelkesítik az idősebb korosztályt, mint a tinédzsereket. A banda felborult, így néhány évig fél­magamban muzsikáltam dob- és basszusplayback-kísérettel. Egyik fellépésem alkalmával eszembe jutott, hogy felkérem a Beatangrock Band két tagját, hogy csatlakozzon hozzám, így támadt fel poraiból a H. Turul-formáció – emlékezett vissza Cserny Kálmán.

A közelmúltban megújult, Cserny Kálmán (gitár), Szeles Zoltán (basszus) és Frankó Zoltán (dob) alkotta Turul Rock Blues Band az Untitled című album anyagát játszotta le.

A H. Turul Rock Blues Band tagjai
Fotó: Gulyás Sándor

– A hat éve készült album az én szüleményem, ami leginkább a gyengébb nemről szól. A világot működtető dolog a pénz és a nő, ám én odáig még nem süllyedtem, hogy a pénzről énekeljek. A dalok szövegcentrikusak, műfajukat tekintve blues jellegűek – emelte ki Cserny Kálmán.

– Gitározni saját készítésű hangszereken tanultam meg. Első zenekaromat tizenöt évesen alapítottam, majd Kecskemétre költözésem után a Mozaik-Maxban nyomultunk. A csapat széthullott, így az új basszusgitárossal és a régi dobossal megalapítottam a Panop­tikum triót. Jó banda volt, sokat játszottunk. A gitárosom, Misi kiment az NSZK-ba, de nem jött vissza. Az új banda a Konzum RT. nevet kapta. A kezdeti hév alábbhagyott, és húsz év szünet után, 2000-ben jött a H. Turul – tette hozzá Cserny Kálmán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!