zene

2021.09.25. 09:46

Lemezbemutató koncertet tart a Heavenhike Baján

Szombaton a Bajai Armstrong Clubban koncertezik a Heavenhike.

Márton Anna

A Heavenhike zenekar egyre sikeresebb

Fotó: Teleki Zsuzsanna

A Bajai Armstrong Clubban szombat este megkezdődik a Nemzeti Kulturális Alap Hangfoglaló Program következő szezonja. Jagicza László tulajdonostól megtudtuk, 19 koncertet rendeznek, az ország élvonalbeli zenekarait is meghívják, ezzel megpróbálják színesíteni a város kulturális életét.

Az ország legrégebbi, folyamatosan működő élő zenés klubja ebben a hónapban ünnepli 27. születésnapját. Szombat este kilenctől bemutatja az ElőreBeSzóltunk című legújabb lemezét a Heavenhike, ami az elmúlt két évének zenei lenyomata. Vincze Péter énekes, dalszerző a baon.hu-nak elmondta, hogy jóval előbb szerették volna megjelentetni, de a koronavírus-járvány miatt csak most van lehetőségük, de ezt végül nem is bánják.

– A dalok egy része a követőink számára már jó ideje ismerős lehet.

Akad olyan szerzemény is az albumon, amelyet már bő két esztendeje játszunk élőben, és noha rögzített formában még senki nem hallhatta, a délvidék lelkes Heavenhike-szimpatizánsai és -koncertlátogatói így is kívülről fújják a szövegét

– mondta Vincze Péter. – Azzal, hogy beköszöntött a Covid okozta csendesebb időszak, mondhatni időt nyertünk, s tovább csiszolgathattuk a dalokat. Egy komolyabb hangszerelési periódus kezdődött 2020 tavaszán, amelyet így, utólag egyáltalán nem bánunk, egyértelműen a lemezanyag javára vált.

A felvételek végül még ugyanannak az évnek a nyarán készültek el a szegedi Miracle Sound hangstúdióban, ahol Szabó Szebasztián és Sóti Norbert hangmérnökök vezetésével rögzítették a dalokat. A bajai Heavenhike együttes 2018-ban jelentette meg első, Menny már című EP-jét. Ugyanebben az évben a Magyar Klipszemlén sikeresen szerepeltek. A szakmai zsűri döntése alapján a zenekar rendhagyó szövegvideója megnyerte kategóriáját, a klipet az elmúlt két esztendő legjobb magyar szöveges videójának választották az ítészek. A Heavenhike közel 150 jelentkező közül 2019 májusában bejutott a Fishing on Orfű Fesztivál „A Nagy Fishing-tehetségkeresője” tízes döntőjébe, ahol a közönség­szavazáson a második helyet szerezte meg.

A Heavenhike zenekar egyre sikeresebb
Fotó: Teleki Zsuzsanna

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!