galériával

2021.07.20. 10:35

Hangulatos komolyzenei koncertekkel indult a kecskeméti Kodály Fesztivál

Kecskeméten hétfő este kezdetét vette a Kodály Művészeti Fesztivál, mely július 30-áig változatos komolyzenei programokat kínál. A fesztivál nyitókoncertjét a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar adta a Főtéren.

Sebestyén Hajnalka

Fotó: BUS CSABA

A hangulatos környezetben megrendezett koncerten a zenekart Hollókői Huba vezényelte, műsorukon Dohányi, Bartók és Kodály művei szerepeltek.

A Szimfonikusokkal a Fesztivál idején még kétszer találkozhatnak a komolyzene kedvelői.

A Szimfonikusok kamarazenekara jövő kedden, július 27-én 20 órakor a Romkertben ad közös koncertet a Sárik Péter Trióval. Beethoven, ahogy mi szeretjük címet kapta a műsor. A Trió nagy sikerű Beethoven műsora ezúttal vonószenekarral kibővített változatban hallható, melyben a zongoraszonáták is zenekari hangszerelésben szólalnak meg, így ez igazi különlegesség, melyet eddig nem hallhatott a közönség.

A Szimfonikus Zenekar adja a Fesztivál zárókoncertjét is, július 30-án pénteken 20 órakor a Nagytemplomban. A zenekart vezényli majd Hámori Máté, az est sztárvendége pedig Sergei Nakariakov világhírű orosz trombitaművész lesz. A művészt a trombita Paganiniének is nevezik, aki merészen áttörve a trombitarepertoár határait a legkülönbözőbb hangszerekre írott versenyművek elképesztő átirataival új fejezetet nyitott instrumentuma irodalmában.

A közel két héten át zajló Kodály Fesztivál gazdag repertoárjában olyan neves művészek szerepelnek még mint a Duna Művészegyüttes, Simon Izabella zongoraművész, Bretz Gábor világhírű operaénekes, Gráf Zsuzsa zongoraművész, a Sárik Péter trió, Erdei Péter és Nemes László Norbert karnagyok a Nemzeti Ifjúsági Kórussal, Navratil Andrea népdalénekes, Mali Katalin orgonaművész. A komolyzenei koncerteknek a város emblematikus épületei, templomai adnak helyet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!