galériával

2021.05.07. 12:47

Madártávlatból mutatja be Kiskunhalast az új kiállítás

Drónfotókból nyílt kiállítása csütörtökön a Halasi Média és Kultúra Nonprofit Kft. két munkatársának, Vercz András operatőrnek és Szőri Attila szerkesztő-műsorvezetőnek Ki gépen száll fölébe címmel a kiskunhalasi Közösségek Házában.

Mester-Horváth Nikolett

20210506, Ki gépen száll fölébe - dróntfotó kiállítás, megnyitó, Közösségek Háza, Kiskunhalas, Mester-Horváth Nikolett, Bács-Kiskun, Petőfi Népe

Az alkotóknak szerencséjük volt az elmúlt évben, akkor még nem kötötték a földről irányított, pilóta nélküli légijárműveknek számító drónok használatát rendkívül szigorú szabályokhoz. A fényképek közös munka eredményei: Attila a helyszínek bejárásában és kiválasztásában, valamint a helyszíni segítségben dominált, míg András magát, a drónt kezelte.

A megnyitóünnepségen Kovács Iván, Halasmédia főszerkesztője köszöntötte elsőként az egybegyűltek, kiemelve, hogy öröm számára a világjárvány második és harmadik hullámát követően az első nyilvános, jelenléti rendezvényen üdvözölni a látogatókat.

Kuris István László alpolgármester köszöntőjében úgy fogalmazott: a felvételek azt mutatják, hogy Kiskunhalasnak van mit csodálnia.

– Hosszú hónapok óta arról beszélgethettünk csak, hogy egyáltalán nincs gépre szállás, ma pedig épp a magasból készült természeti és épített csodákat bemutató fotók nyújtanak nekünk különleges élményt.

Örvendetes, hogy Attila és András feladatvállalásához társult saját lendületük, kreativitásuk és szűnni nem akaró érdeklődésük a város, a drónozás és a fotózás iránt. Örülök továbbá annak, hogy ezzel az eseménnyel elindulhat a személyes jelenléttel erősített idei kulturális évad városunkban – mondta az alpolgármester.

A kiállítást Daróczi Csaba, soltvadkerti természetfotós nyitotta meg, aki kifejtette, milyen nehézséget rejt magában a drónfotózás.

– Különleges lehetőséget adott a fotósok kezébe a drón, a légi felvételeken olyan perspektívából láthatjuk a világot, ahonnan az átlagember nem látja. Ugyanakkor az eszköz akkumulátora 20-30 perc közötti időtartamot bír ki, így korlátozott lehetőség van a fotózás alapvető szabályait betartva, értékelhető felvételt készíteni. Nem egyszerű műfaj, de páratlan élményt nyújthat – mutatott rá Daróczi Csaba a drónfotózás jelentette kihívásra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!