kecskemét

2021.03.10. 08:18

Történelmi kalandra invitál a Hírös Agóra kulturális központ

Izgalmas történelmi kalandra invitál minden érdeklődőt a Hírös Agóra kulturális központ. Tavaszi szél vizet áraszt című játékukkal a március 15-ei nemzeti ünnepnek állít emléket.

Sebestyén Hajnalka

Az 1848/49-es forradalmat és szabadságharcot idézik fel

Forrás: MW

Fotó: Shutterstock

A felfedező séta során 12 helyszín felkeresésével 12 kérdésre kell választ adniuk a résztvevőknek. A feladatok megoldásának ideje szabadon eldönthető, de a válaszokat március 15. éjfélig kell eljuttatni e-mailben.

A szervezők a márciusi ifjak 12 pontjához hasonlóan 12 jelentős személyt és kecskeméti helyszínt gyűjtöttek össze. A felfedezőséta során a város 1848/49-es forradalom és szabadságharcban részt vett hősök, kecskeméti kötődésű személyiségek emlékhelyeit, szobrait, emléktábláit kell felkeresnie a résztvevőknek az útmutatás szerint. A 48-as eseményekhez kapcsolódó emléktáblákat, szobrokat alaposan szemügyre véve találhatók meg a válaszok. Az útmutató a Hírös Agóra honlapján megtalálható.

A történelmi játékra egyedül és csapatban is lehet nevezni. A helyes megfejtést beküldők jutalomsorsoláson vesznek részt.

Az 1848/49-es forradalmat és szabadságharcot idézik fel
Fotó: MW

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!