érthetetlen eset

2021.03.01. 17:06

Megrongálták a kecskeméti színház postaládáját

A Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház közleményben tájékoztatta szerkesztőségünket arról, hogy a színház dolgozói március 1-jén, a Katona József emlékmű mellett megrongálva találtak rá a színház postaládájára, amelyet korábban nyereményjátékhoz gyártottak.

Morva Daniella

Fotó: Szűcs Zsuzsanna

A kecskeméti színház január végén hirdette meg nyereményjátékát, amely a Kék postaláda nevet kapta. A színházkedvelők tippeket dobhattak a postaládába arról, vajon mikor lesz az első előadás az újranyitást követően. A levelesláda lehetőséget nyújtott ezen túl a nézők számára, hogy kedvenc színészeiknek levelet küldjenek, de a Házasság Hete rendezvénysorozat kapcsán is ide dobhatták be a szerelmespárok a lakatgyűjtőre helyezett lakatok kulcsait.

– Ez egy egyedileg, a színház műhelyében készített postaláda, melyet a jegypénztárunk mellett a járdához rögzítettünk. Azért készült, hogy lehetőséget adjon a pandémia során arra, hogy kapcsolatot tarthassuk a nézőkkel az online téren kívül is. Elképzelni sem tudom, hogy kit zavart ez a postaláda, és miért rongálták meg – mondta el Cseke Péter igazgató.

A postaládát hétfő reggel találták meg a színház dolgozói a Katona József emlékmű mellett. A rongálók szétfeszítették és kinyitották a levelesládát, ami azóta visszakerült eredeti helyére, a karbantartó kollégák pedig újból rögzítették.

– Nagyon szomorú volt így látni egy általunk készített eszközt. Az épület körül biztonsági kamera működik, a felvételeket kollégáim már ellenőrzik, de aki esetleg bármit látott a történtekkel kapcsolatban, kérjük, hogy jelezze a színháznak. Mivel a postaládát teljesen kifosztották, az akciónkat újraindítjuk – tette hozzá az igazgató.

Fotó: Szűcs Zsuzsanna

Akik az esettel kapcsolatban információval rendelkeznek, kérjük, hogy jelezzék azt a színház központi telefonszámán:

06 76 501 170, vagy emailen: a [email protected]

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!