házasság hete

2021.02.10. 17:53

Vers- és novellaíró pályázatot hirdettek fiataloknak, Kecskeméten

Ezen a héten zajlik a házasság hete programsorozat, ahol vers-, novellaíró és rajzpályázatot hirdetnek a fiataloknak.

Sebestyén Hajnalka

A kisebbek pályamunkáit is várják

Forrás: shutterstock.com

Fotó: Shutterstock

A héten zajló házasság hete rendezvénysorozatba a fiatalok is bekapcsolódhatnak különböző pályamunkákkal.

A Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület tagjai és a Bács-Kiskun Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház munkatársai két pályázattal népszerűsíti a házasságot, hangsúlyozva a család fontosságát.

A vers- és novellaíró pályázatuk mottói: Az első szerelem; Párban szebb az élet!; Együtt minden könnyebb!; A családi élet örömei; Támaszom a család; Holtomiglan-holtodiglan; Együtt lenni jó!

Két kategóriában várják a pályamunkákat, egyrészt az általános iskola felső tagozatosaitól, másrészt a középiskolásoktól. A fiatalokat arra ösztönzik, foglalják lírába vagy prózába mindazt, ami a választott mottóról eszükbe jut, de szüleik vagy nagyszüleik megismerkedésének történetét is megfogalmazhatják egy vers vagy egy rövid elbeszélés keretében. A terjedelem maximum két oldal.

A rajzpályázatnak szintén ezek a mottói. Ennek keretében a kisebbektől azt kérik, rajzolják le gondolataikat a házasságról és a családról, de kedvenc meséjük egy-egy részletét is papírra vethetik. A méret A/4-es formátum, a technika tetszőleges. Két kategóriában lehet pályázni: alsó, illetve felső tagozat.

A pályamunkákat február 15-éig a kecskeméti Család- és KarrierPONT (Kecskemét, Reile Géza utca 22.) irodájában lehet leadni ügyfélfogadási időben, hétfőn és szerdán 8.30 és 12.30, csütörtökön és pénteken 13 és 17 óra között. Az eredményhirdetés várható időpontja: 2021. február 22., online, a www.nokanemzetjovojeert.hu oldalon.

A házasság hete rendezvénysorozathoz kapcsolódóan a KINCS Kecskeméti Nagy­családosok Egyesülete NAGY­családban élni jó! címmel hirdetett képzőművészeti pályázatot. A pályaművek szabadkézi technikával készülhetnek (rajz, kollázs, plasztika). Pályázni négy korcsoportban lehet: alsó tagozatos, felső tagozatos, középiskolás diák, valamint családi kategóriában. Minden korcsoportban 2-2 pályaművet díjaznak. Az alkotásokat a [email protected] e-mail-címre kell elküldeni fotóként. A pályázatok benyújtási határideje: február 14., vasárnap, 20 óra.

A kisebbek pályamunkáit is várják
Fotó: shutterstock.com

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!