verseny

2021.01.27. 16:46

Kecskemét ifjú versmondóinak jelentkezését várják

A Hírös Agóra Ifjúsági Otthon és a Kecskeméti Drámapedagógiai Műhely 25. alkalommal rendezi meg a Versmondók Találkozóját, melyre Kecskemét ifjú versmondóit várják. Jelentkezni március 2-áig lehet.

Sebestyén Hajnalka

A rendezvény kapcsolódik a „Regösök húrján” országos vers- és prózamondó versenyhez. A megvalósítást személyes jelenléttel, játékos irodalmi délutánok formájában tervezik. Ám ha a koronavírus-járvány rendelkezései ezt nem engedik meg, akkor részben vagy egészében online, versvideók bekül­désével rendezik meg a találkozót.

Az idei Versmondók Találkozója során Kecskemét irodalmi emlékeivel, emlékhelyeivel ismerkednek a résztvevők. A szervezők kérése, hogy a jelentkezők verseiket a XIX., XX. századi vagy a kortárs magyar irodalom értékes alkotásaiból válasszák ki.

A gyermekek életkoruknak megfelelően az alábbi korcsoportokban mutatkozhatnak be: 1-2., 3-4., 5-6., 7-8., 9-11. osztály. Osztályonként maximum 4 fő jelentkezését tudják fogadni. A versmondók verses mese elmondásával ne készüljenek.

Jelentkezni március 2-áig elektronikus formában az [email protected] címen lehet, ahol fel kell tüntetni, hogy személyes és/vagy versvideós formában is szeretnének részt venni a találkozón.

A tervek szerint az élő versmondásoknak az egyes fordulók házigazdái – az ifjúsági otthon és a város általános iskolái – adnak helyet. A találkozó irodalmi délutánjait áprilisban és májusban rendeznék meg. A záró Versünnep május 15-én lenne.

Ha lehetséges, idén sem maradna el a Nagy Versmondás a költészet napja tiszteletére, melyet a főtéren április 8-án, csütörtökön, 14 órakor tartanának meg.

Részletek a hirosagora.hu honlapon találhatók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!