Kerekegyháza / Kecskemét

2020.09.20. 07:00

Kodály-módszerrel tanította a gyerekeket

Beremendi-Schultz Henrik énekes, tárogatóművész volt a vendége a napokban a kerekegyházi Szecsődi Udvarháznak. Az Ágasegyházán és Kecskeméten élő zenész klasszikus és szórakoztató zene- és énekművekből állította össze műsorát.

Gulyás Sándor

Beremendi-Schultz Henrik kedvenc hangszere a tárogató

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Gulyás Sándor

Beremendi-Schultz Henrik hosszú ideig élt Németországban. A fiatal magyar először szakmát tanult, majd később beiratkozott a zeneművészeti főiskolára. Szólóének és klarinét mellett zongorázni tanult, később más hangszereken is megtanult játszani.

– A szakma megszerzését és a zenei főiskola elvégzését követően általános iskolákban kezdtem zenét oktatni. A gyermekeket Kodály-módszerrel tanítottam, sikerrel – mesélte zenei pályájának kezdetéről Beremendi-Schultz Henrik.

A magyar fiatalember a pedagógusi munka mellett rendszeresen vállalt fellépéseket. Dalesteket tartott, de a klarinétját sem hagyta pihenni. Legnagyobb sikere Mozart Varázsfuvola operájában volt, ahol Papageno szerepét játszotta és énekelte. Miután hazatért Magyarországra, Kecskeméten és Nagykőrösön tanított. A koncertezést itthon sem hagyta abba. Tíz éve létezik a Schubetiáda zenebarátok köre, melynek keretében főként ő volt a komolyzenei rendezvények előadója.

 

Beremendi-Schultz Henrik kedvenc hangszere a tárogató
Fotó: Gulyás Sándor / Petőfi Népe

– Az éneklés mellett az utóbbi években a tárogató került előtérbe. Rájöttem, hogy a jellemzően magyar hangszerben számtalan lehetőség rejlik. Kiválóan lehet vele előadni a szomorkásabb, melankolikusabb dallamokat. Természetesen továbbra is a komolyzenét művelem. Dalesteket szerveztem Schubertiáda címmel japán zongoraművészekkel. Terveim között szerepel egy nagyobb volumenű koncert megszervezése, ahol ugyancsak Schubert-műveket adnánk elő, ám ennek komoly anyagi vonzata van – fogalmazott Beremendi-Schultz Henrik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!