Kecskemét

2020.09.04. 10:05

Kiállítással és zenével ünnepelnek a hetényiek

Jövő héten ünnepel a Hetényi Közösségi Ház. A járványügyi szabályok miatt a hagyományos szüreti napokat nem tudják megszervezni, helyette két másik programmal várják a hetényieket. Szeptember 11-én, pénteken, 17 órakor Bella Rózsa grafikusművész alkotásaiból nyílik tárlat. A rézkarcok október 9-ig tekinthetők meg.

Sebestyén Hajnalka

Bella Rózsa kecskeméti grafikusművész, Pilinszky-díjas tanár sikeres életpályát tudhat magáénak. Mára talán a rézkarc készítése áll a legközelebb hozzá. Az első kiállítás 1987-ben volt, azóta számos önálló és kollektív tárlaton szerepeltek grafikái, festményei és rézkarcai hazánkban, illetve külföldön, Egyiptomtól Japánig. Rendszeresen tart utazással, művészettörténettel kapcsolatos és bibliai témájú művészettörténeti előadásokat Magyarországon és határon túl is.

Szeptember 12-én, szombat délután zenével töltik meg a Hetényi Közösségi Ház udvarát. Első alkalommal rendezik meg a Hetényi Zenélő Udvar programot, melynek házigazdája Pál Attila színművész lesz. A vendégeket 15.30-tól fogadják.

Pál Attila színművész a kecskeméti Katona József Nemzeti Színház meghatározó személyisége. Műsorában örökzöld slágerek és az operett műfaj gyöngyszemei mellett vall a településrészhez való kötődéséről is. A zene mellett szerepet kap a tánc is, méghozzá professzionális szinten: a Kecskemét Táncegyüttes produkciói mindig energiát sugároznak, a formáció visszatérő szereplője a helyi rendezvényeknek.

A táncegyüttes hetényi fellépését táncház követi, mely megmozgatja a kicsiket és nagyokat egyaránt.

A programot kézműves remekek is színesítik. Vidák Anna nemezkészítő és Apró Tamás fafaragó közreműködésével az érdeklődők betekintést kapnak a nemezelés és a fafaragás világába.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában