zene

2020.08.28. 11:41

A jövő évi világkiállításra készülnek a kiskőrösi fúvósok

A Kiskunsági Vadászkürt Egyesület szervezte az idei országos vadászkürtversenyt a hetényegyházi Vackor Vár melletti tisztáson, melyre hat együttes nevezett.

Barta Zsolt

A Kiskunsági Vadászkürt Egyesület idén hatodik helyen végzett a megméretésen

Fotó: Barta Zsolt

Gmoser István kiskőrösi rézfúvós művésztanár és vadászbarátai alkotják a kiskunsági zenei csoportot, amely az idén hatodik lett a megméretésen. Tavalyhoz képest gyengébben szerepeltek, akkor ugyanis bronzérmet vehettek át.

– Az eredmény ellenére is kihúzhatjuk magunkat. Az együttesünkben zenekedvelő, szorgalmas emberek vannak, de csak egy közülünk a hivatásos zenész. Az előttünk végzet együttesekben többségében nagyon sok profi zenész is játszik. Ez alapvetően befolyásolja a végeredményt – mondta Gmoser István.

Nagy Miklós, az egyesület vezetője elmondta, hogy 2013-ban alakult a csoport 14 fővel. Az évek során A és B minősítést is szereztek.

A csoport tagjai Szalkszentmártonból, Szabadszállásról, Kiskőrösről, Bócsáról, Kecelről, Kerekegyházáról, Császártöltésről és Hetényegyházáról járnak próbálni, mely alkalmaknak többnyire Gmoser István ad helyet kiskőrösi lovastanyáján, illetve a szalkszentmártoni vadászházban találkoznak időnként.

A hétvégén hetedik alkalommal megtartott nemzeti versenyre Soprontól Pécsig érkeztek résztvevők. A verseny egyben felkészülés is volt a jövő évi Budapesten rendezendő világkiállításra is, melyen minden vadászkürtegyüttes részt vesz majd. A rendezvényen sok száz programot szerveznek, ezek nagy részét ezek az együttesek nyitják és zárják majd.

A Kiskunsági Vadászkürt Egyesület idén hatodik helyen végzett a megméretésen
Fotó: Barta Zsolt

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!