KECSKEMÉT

2020.07.23. 19:42

Sok gyereket ejt rabul a cimbalom

Radics Sándor cimbalomművész nemcsak a felnőtteket szórakoztatja cimbalomjátékával.

Sebestyén Hajnalka

Radics Sándor és Bálint

Forrás: Petőfi Népe

Fellépései alkalmával egyre többször találkozott gyerekekkel, akik kíváncsian faggatták a hungarikumnak számító hangszeréről. Ezen a nyáron Soltvadkerten, egyik műsora keretében kalauzolta el a gyerekeket a cimbalmozás világába. A cimbalom iránt elkötelezett diákok oktatásából is kiveszi a részét. A kecskemétiek már a koronavírus-járvány ideje alatt is élvezhették Radics Sándor zenéjét. Akkor a muzsikus egy kisteherautó platójáról zenélve szórakoztatta az otthonaikban ragadt embereket.

A napokban Szolnokon járt Ondok Melindáéknál. A 8 éves kisfiú, Ondok Bálint a szolnoki Kodály Zoltán Általános Iskola ének-zene tagozatos osztályába jár, mellette a Bartók Béla Zeneiskola növendéke szolfézs főtárgyon. A cimbalom iránti szeretete négyéves korában mutatkozott meg először. 2019 őszén Nagykörűben, az őszi vigasságon találkozott Radics Sándor cimbalomművésszel. A hangszert kipróbálhatta Bálint és azonnal rabul ejtette. Olyannyira megtetszett neki, hogy a család vett neki egy cimbalmot, és megkezdte a tanulását. A hangszer időnként hangolásra szorul, Radics Sándor ennek apropóján járt náluk hétfőn.

Radics Sándor és Bálint
Fotó: Petőfi Népe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!