GALÉRIÁVAL

2020.07.03. 06:43

Mementó kiállítást szerveztek a koronavírusnak Kecskeméten

Csütörtökön kitárult a Koronárium a kecskeméti Hírös Agóra kulturális központban, mely Magyarország legelső Covid 19 mementó kiállítása.

Sebestyén Hajnalka

Fotó: Mediaworks

A nem mindennapi, humorral is fűszerezett tárlatnak az intézmény földszintjén, a volt Gondoskodó Szolgálat egykori diszpécserközpontja ad helyet. Mindez a Hírös Agóra ifjúsági szakmai vezetője, Szabó Csaba kreatív munkájának jóvoltából valósulhatott meg.

A járványhelyzet idején Kecskemét példaértékű összefogásából a Gondoskodó Szolgálat is aktívan kivette részét. A Hírös Agóra részéről a munkába bekapcsolódott Szabó Csaba ifjúsági szakmai vezető is, aki kiváló érzékkel és tehetséggel rajzol. Erről az elmúlt közel három évtizedben már sokszor megbizonyosodhatott Kecskemét városa, hiszen a szakember rajzai számtalanszor színesítették a Helpi ifjúsági iroda, majd a városi közösségi terek falait.

A Gondoskodó Szolgálat működése idején, Szabó Csaba az aznapi munkát megörökítve minden nap készített karikatúrát. Ezekből állt össze egy olyan impozáns fal, mely a nehéz napokon is jó kedvvel dobta fel az irodában dolgozók hangulatát. Mindezt megkoronázva, egy óriás képen megjelenítette az áldozatos munkában résztvevőket. A Gyűrűk ura történethez hasonlóan, a képen a hősök a koronavírust győzik le. A két kép nagyon jól mutatott az iroda két falán. Majd jött az ötlet, hogy színesítsék és tegyék teljessé a járványhelyzet idején megjelent internetes mémekkel. Így állt össze az a tárlat, mely csütörtök este nyílt meg és augusztus 31-ig megtekinthető. Érdemes megnézni, mert nagyon egyedi és humorral fűszerezett visszaemlékezés.

A tárlatmegnyitón Németh Ábel képzőművész, a Hírös Agóra munkatársa köszöntötte a vendégeket. Kiemelte: Szabó Csaba minden nap hatalmas optimizmussal és lelket melengető humorral tudósított. Majd Chaplint idézte, akit maga a művész is megjelenített a falon. „Semmi sem állandó ebben a fránya életben, még a bajaink sem.”

Szabó Csaba munkáját megköszönte Lakó-Tóth Edit, a díszpécser-szolgálat vezetője is, akivel nap mint nap megbeszélték, mely pillanatot örökítse meg a művész.

Végül Szabó Csaba kapott szót. Három dolgot emelt ki beszédében. Hangsúlyozta, ez a kiállítás is jól tükrözi, hogy mai világunkban milyen fontos szerepet kap a vizuális megerősítés. Egyre több vállalat alkalmazza ezt a fajta kreatív megoldást a tudás átadásában. Másodsorban kiemelte Király Gábor nevét, aki a legnagyobb támogatója volt a képek készítésében, és harmadsorban családja türelmét köszönte meg, amiért sokszor késő estig dolgozott a képeken, ahelyett, hogy otthon lett volna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!