díjátadó

2020.07.09. 10:05

Halas mai arculatát tükrözik a győztes képek

A település legújabb turisztikai attrakciójának, a kiskunhalasi városháza panorámatornyának átadóünnepségén hirdették ki a toronykilátóval kapcsolatban kiírt fotópályázat győzteseit.

Mester-Horváth Nikolett

Eipl Bernadette két pályamunkájáért is pénzjutalmat vehetett át Fülöp Róbert polgármestertől

Fotó: Mester-Horváth Nikolett

A 26 méter magas torony megközelítése során több bemutatótér áll rendelkezésre, amelyek alkalmasak állandó kiállítás létrehozására, ahol felkelthetik a látogatók érdeklődését a város épített, természeti, kulturális értékei és eseményei iránt. Ezt a célt szolgálja a panorámatorony átadóünnepségére hirdetett pályázat. Olyan fotókat vártak, amik a mai Kiskunhalas szépségeit vonzó, elgondolkodtató, érdekes és látványos perspektívából mutatják be. Minden pályázó kategóriánként maximum kettő, de a pályázat keretében legfeljebb öt képet küldhetett be.

A zsűri tagjai Babud László okleveles építőmérnök, műemlékvédelmi szakmérnök, Ferincz János fotográfus, Kiss Renáta önkormányzati megbízott, a fotópályázat megálmodója, Kollarics Gábor gimnáziumi tanár és Kovács Iván, a Halasi Média és Kultúra Kft. főszerkesztője voltak.

Az Épített értékeink kategória első helyezettje Szabó Edina A mi kis bolygónk című alkotása lett. A második helyen Tóth-Piusz István Toronytükör, a harmadikon pedig Mókus Anita Semmelweis téri szökőkútról készített képe végzett. Események kategóriában Kis Csaba Szüreti felvonulás elnevezésű fotója győzedelmeskedett, Szabó Edina Karácsonyra várva című felvételével a második helyen végzett. A Magasból kategória abszolút győztese Kosár Csaba lett, aki Sóstóról készített panorámaképével az első, míg a sóstói naplementét megörökítő fotójával a második helyért járó pénzjutalmat vihette haza. Jákob Klára Templom a magasból című képe végzett a harmadik helyen. A Természeti értékeink kategóriában Eipl Bernadett Őszi gesztenyefasor elnevezésű felvételével az első, Utolsó fény című alkotásával pedig a második helyet szerezte meg. Czinege Bea sóstói csónakkikötőről készített képe lett a harmadik. A zsűri különdíjat adott Kis Csabának Három tavasz című fotójáért. Babud László érdeklődésünkre elmondta, hiányolta ugyan a fekete-fehér képeket, de a győztes alkotások hűen tükrözik a város arculatát.

Eipl Bernadette két pályamunkájáért is pénzjutalmat vehetett át Fülöp Róbert polgármestertől
Fotó: Mester-Horváth Nikolett

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!