KECSKEMÉT

2020.07.03. 10:19

A dalszerző és dalszövegíró tábor ihletet ad a fiataloknak

Szerdán nyitotta meg kapuit a Kecskeméti Zenészegylet dalszerző és dalszövegíró tábora, melyre az ország számos pontjáról érkeztek fiatalok.

Sebestyén Hajnalka

Szénási Pál Bertalan és lánya, Anna közösen adták elő az édesapa által 1991-ben írt dalt 

Forrás: Petőfi Népe

A Granada Hotelben zajló szakmai tábor ingyenes, a szállásért is csak minimális önrészt kell fizetnie a résztvevőknek.

A megnyitón elsőként Szénási Pál Bertalan, a zenészegylet elnöke, majd a város nevében Leviczky Cirill önkormányzati képviselő köszöntötte a résztvevőket.

Ezt követően Jakab Andrea szervezőtárs és Szabó Norbert dalszövegíró lelkesítették a táborlakókat. A megnyitó végén pedig Szénási Pál Bertalan adta elő lányával, Annával az egykoron 1991-ben a Csiperó Fesztiválra írt Kecskemét városát népszerűsítő dalát, mellyel akkor köszöntötték a külföldi gyerekeket. Úgy érezte, most is aktuális a mondanivalója, és e dallamokkal nyitotta meg hivatalosan is a tábort.

A dalszövegíró tábor szombat estig tart. A szervezők célja, hogy hangulatos környezetben ihletet kapjanak a fia­talok, a négy nap élményei inspirálóan hassanak szakmai pályájukra. A résztvevők több szakmai előadást hallgathatnak meg. Rögtön az elején dr. Hargitay Gábor zenész a színpadképesség kritériumairól tartott interaktív előadást, a countryénekes saját dalaiból is adott ízelítőt. A táborban mind a négy napon ismert előadókkal, zenei producerekkel, menedzserrel, dalszövegírókkal találkozhatnak a fiatalok.

Bemutatkozik több kecskeméti alkotóműhely is, mint például a Kecskeméti Zenészegylet és a Kék Elefánt. A tábor berkein belül van hangstúdió is, ahol bárki zenélhet saját hangszerén. Esténként a közös zenélés sem marad el a stúdiómunka mellett. A záróesten pedig a táborban született dalokból hallható koncert.

Szénási Pál Bertalan és lánya, Anna közösen adták elő az édesapa által 1991-ben írt dalt
Fotó: Petőfi Népe

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!